Gündem Yakıp yıkmaya devam

Yakıp yıkmaya devam

Paylaş
Yakıp yıkmaya devam

PKK yandaşları Güneydoğu'de dün yine yaktı yıktı. AK Parti ve MHP binalarına da saldırıldı. Hedefler arasında bankalar ve ambulanslar da yer aldı. Bilanço şöyle:

* ŞANLIURFA: PKK yandaşları dün sabaha karşı kent merkezi ile Suruç ilçesinin Onbirnisan beldesinde, bir ambulansa, PTT ve banka şubesi ile kamyonete molotof kokteyli attı. İtfaiyenin söndürdüğü ambulansın ön bölümü ve motor kısmı kullanılmaz hale geldi. Kamyonet de büyük hasar gördü.

Haberin Devamı

* HAKKARİ: Şemdinli’de esnaf dün sabah kepenk açmadı. Polis barikat kurup lastik yakan, slogan atan göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler de taşla karşılık verdi. Göstericiler AK Parti ilçe binasına girerek içerideki eşyaları yol ortasına yığarak ateşe verdi. 5 DTP’li gözaltına alındı. Bağlar köyündeki balık çiftliği ve ahıra düzenlenen bombalı saldırıda da çok sayıda balık telef oldu.

DTP YÜRÜYÜŞÜNDE OLAY

* TUNCELİ: DTP’nin düzenlediği yürüyüşe katılan yaklaşık 200 kişi, banka şubeleri, polis aracı ve bazı işyerlerine molotofkokteylleri attı. Molotoflar, yangına neden olmadan söndürüldü.

* BATMAN: Yaklaşık 50 kişinin gözaltına alındığı önceki günkü olaylarda bir banka şubesi, MHP ve BBP il binaları ile trafik sinyalizasyon ışıkları hasar gördü. Hasarın yaklaşık 250 bin TL olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

* MUŞ: Abdullah Öcalan’ın cezaevi şartlarını protesto için DTP’nin düzenlediği yürüyüşe katılan yaklaşık 500 kişi, PKK ve Öcalan lehine sloganlar attı.

* MERSİN: Tarsus’ta, izinsiz gösterilere karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 35 kişiden 5’i tutuklandı.