Siyaset Yalçın Akdoğan: IŞİD terörünü kınıyoruz
Paylaş
Yalçın Akdoğan: IŞİD terörünü kınıyoruz

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriye'de rehin tutulan Japon gazeteci Goto'nun, IŞİD tarafından öldürülmesini kınadı. Akdoğan, Goto'nun ailesine, Japon Hükümeti'ne ve Japon halkına başsağlığı diledi

Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye’de rehin tutulan Japon gazeteci Kenji Goto’nun öldürülmesini derin bir üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.

Haberin Devamı

"Bu vahşi terör olayını şiddetle kınıyoruz. Gazeteci Kenji Goto’nun kederli ailesine, Japon Hükümeti’ne ve dost Japon halkına başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz" ifadelerini kullanan Akdoğan, şunları kaydetti:

"Suriye’de her gün yaşanan onlarca katliama yeni bir vahşet eklenmiş ve bu defa yine bir medya mensubu hedef alınmıştır. Gazetecilerin dünyanın her yerinde mesleklerini özgürce icra etmeleri esas olmalıdır. Ne yazık ki Suriye krizi başladığı günden bu yana onlarca gazeteci hedef alınmış ve görevleri başında katledilmiştir. Türkiye olarak, gazetecilere yönelik şiddeti kabul edilemez buluyor ve Suriye’de hala kendisinden haber alınamayan basın mensuplarının bir an önce ailelerine kavuşmalarını temenni ediyoruz. Masum sivillere yönelen katliamlara karşı ortak tepki verilmesini insani değerlere saygının bir gereği olarak görüyoruz."

Haberin Devamı

AA