Siyaset Yalçın Akdoğan'dan çözüm süreci açıklaması
Paylaş
Yalçın Akdoğan'dan çözüm süreci açıklaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: Sayın Demirtaş'ın ve Kandil'in yaptığı son açıklamalar çözüm sürecine zarar veriyor. Gelinen aşamanın hassasiyetlerine uygun düşmüyor, adeta sürecin ruhunu zehirliyor

Erdoğan-Arınç tartışması, Arınç Gökçek tartışması sonrası Ankara'da siyasetin nabzı daha hızlı atmaya başladı.

Haberin Devamı

"KANDİL VE DEMİRTAŞ SÜRECİ ZEHİRLİYOR"

Başbakan Yardımıcısı Yalçın Akdoğan'dan çok kritik çözüm süreci açıklaması geldi. Başbakan Yardımcısı Akdoğan: "Sayın Demirtaş’ın ve Kandil’in geçen hafta yapmış olduğu açıklamalar sürecin ruhuna uymuyor. Gelinen aşamanın hassasiyetlerine uygun düşmemiştir, adeta süreci zehirlemiştir, iklimi bozmuştur. Cumhurbaşkanımız bu sürecin mimarıdır ve ona savaş açan bir yaklaşım kabul edilemez. Bu sürece de bir fayda sağlamaz, öncelikle bunun bilinmesi gerekir. Sayın Erdoğan’ı ki diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖZLERİ BİZİM İÇİN TALİMATTIR"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Erdoğan'ın hükümete yönelik çözüm süreci eleştirilerine ilişkin olarak da "Süreçte bir bilgilendirme eksikliği varsa bu bize aittir ve bunu telafi ederiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda sözleri bizim için talimattır. Sayın Erdoğan herhangi biri değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız hem AK Parti’nin Kurucu Genel Başkanıdır hem de bu siyasi hareketin lideridir. Onun pozisyonu, süreç açısından hayati önemdedir." dedi.

Haberin Devamı

ARINÇ VE GÖKÇEK TARTIŞMASI

Arınç ve Gökçek arasındaki tartışmayla ilgili ise Başbakan Yardımcısı Akdoğan "AK Parti büyük bir ailedir ve bir erdemler hareketidir. Kişisel polemikler veya hatalar bu büyük yapıya zarar veremez. AK Parti’nin seçimden güçlü bir şekilde çıkması, hem güven ve istikrarın devamı açısından büyük önem taşımaktadır hem Çözüm Süreci’nin başarıya ulaşması açısından önemlidir hem de yeni anayasanın yapılabilmesi için hayati derecede önemlidir." ifadelerini kullandı.

AA