Bilim - Teknoloji Yalnızlık Doktorası raflarda!
Paylaş
Yalnızlık Doktorası raflarda!

Yalnızlık kavramının faklı ve gizli kalmış anlamını sorgulayan Yalnızlık Doktorası raflarda...

Yalnızlık, binlerce yıldır tüm filozofların yücelttiği, dillerinden düşürmedikleri ama bugün gerçek değerini ve anlamını unuttuğumuz çok önemli bir kavram.

Okuruyla yeni buluşan Yalnızlık Doktorası ise, hepimizin hayatına farklı derecelerde etki eden yalnızlık kavramını yapıcı bir yönüyle ele alıyor. İnsanın, yalnızlıktan korkmak yerine yalnızlığını bir kazanıma dönüştürebileceğini ve bu sayede aradığı mutluluğa, huzura, aşka, başarıya ulaşabileceğini anlatan Yalnızlık Doktorası, tarihte yalnızlığı ile barışarak dünyaya yön vermiş ünlü düşünürlerden, liderlerden, filozoflardan, sanatçılardan, başarılı insanlardan da önemli örnekler veriyor.

***

Bugünün dünyasında yalnızlık mahrumiyet ve yoksunlukla ilişkilendirilerek gerçek anlamından tamamen koparılmış, ürkütücü bir kelime olarak zihinlerimize kazınmıştır. Oysa, yalnızlığın gerçek anlamını fark etmek ve ondan korkmak yerine onu doğru kullanmak bize güç verecektir.

Yalnızlık sayesinde, her şeyden önce mutluluğu yakalayacaksınız. Aşk mı arıyorsunuz? Kendinizi dinleyemeden, kendinizi keşfedemeden, seveceğiniz insanı bulmanın mümkün olmadığını fark edeceksiniz. Kendinizi dinlemek, kendinizi keşfetmek ise ancak yalnızlıkla mümkün olabilen bir kazanımdır. Binlerce yıldır onca insanın, onca bilgenin, onca filozofun "inzivaya çekilmek" denilen ritüeli boş yere devam ettirmediklerini anlayacaksınız.

Başarılı bir kariyer sahibi mi olmak istiyorsunuz? Çok para kazanmak ve zengin olmak mı istiyorsunuz? Tanımak, anlamak, kurallarını öğrenmek istediğiniz dışarıdaki dünyada başarılı olmak için öncelikle kendi potansiyelinizi, kendi gücünüzü, yapabileceklerinizi ve yapamayacaklarınızı anlamanız gerekmez mi? Bunun yolu da kendinizi dinleyebileceğiniz huzurlu bir yalnızlıktan geçer.

Önce "ben kimim?" sorusuna cevap bulmadan, kendinizi insanlara nasıl başarıyla anlatabilirsiniz ki?

Künyesi:

Yalnızlık Doktorası

Yayıncı: Remzi Kitabevi
Sayfa sayısı: 128
Fiyatı: 10 TL
Yazar: Cem Şancı
Tür: Kişisel gelişim / Edebiyat

Haberin Devamı

Kaynak: CHIP Online