Ekonomi YAMACHI, altında el işçiliğini canlandıracak

YAMACHI, altında el işçiliğini canlandıracak

Paylaş
YAMACHI, altında el işçiliğini canlandıracak

YAMACHI, altında el işçiliğini canlandıracak

Türkiye’nin köklü altın firmalarından YAMACHI, altın piyasasına tasarımları ile yeni bir soluk getirdi. Klasik altın tasarımlarının çok dışında, ince motifler ile bezenmiş modern ve özel tasarımlar, 500’e yakın cornerda satışa sunuldu. YAMACHI’nin sahibi Arto Yamacı, hedeflerinin dünyadaki sayılı altın firmaları arasına girmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye ve dünyadaki diğer altın ve müchever firmalarına, nazaran çok farklı tasarımlara imza attıklarını söyleyen Yamacı, ikinci bir marka olarak Mike Yamacı adında yeni bir marka çıkartmayı düşündüklerini, bu markanın tamamen kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının ve el işçiliğnin kullanılacağı kolaksiyonlardan oluşacağını belirtti. Koleksiyonlardaki takıların limitli olarak üretileceği ve zaman ilerledikçe değerine değer katacağını, bu tarz hazırlayacakları yeni koleksiyonların en az YAMACHI markaları kadar ilgi göreceğini belirten Arto Yamacı, fakat yeni markalarındaki ürünlerin el işçiliğinden dolayı daha fazla fiyatlara satılacağını belirtti.

67 yıllık bir firma olduklarını söyleyen Yamacı, altın işinde kendi branşlarında rakipleri olmadığını, her yerde satılan altın tasarımlarından çok daha sıradışı tasarımlara imza attıklarını, bu yüzden çok talep gördüklerini ifade etti. Uzun yıllardır sektörde olmalarının kendilerine çok tecrübe kazandırdığını da sözlerine ekleyen Yamacı yurt dışında çok sıradışı bir marka olarak tanınmak istediklerini, bu yüzden tasarım ekiplerine çok önem verdiğini, söyledi. Türkiye’de önümüzdeki yıllarda mağaza sayılarını arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Yamacı, altın sektöründe fark yarattıklarını vurguladı.

Haberin Devamı