Gündem Yan bakma cinayetine 25 yıl

Yan bakma cinayetine 25 yıl

Paylaş
Yan bakma cinayetine 25 yıl

Adana'da kendisine yan baktığı iddiasıyla tartıştığı 34 yaşındaki Osman Maralcan'ı av tüfeğiyle öldürmekten yargılanan Halil Balkı, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Şakirpaşa Mahallesi’nde oturan Osman Maralcan, evlerinin bulunduğu sokakta 29 Eylül 2007’de arkadaşı 24 yaşındaki Barış Hançer ile sohbet etmeye başladı.

Bu sırada motosikletle geçen Halil Balkı, iddiaya göre, Maralcan’a “Hayırdır Osman abi neden bana bakıyorsun?” dedi. Maralcan’ın, “Sen baktın ben de sana baktım. Göze yasak mı var?” cevabı üzerine, Balkı, “Ben hasım sahibiyim bana bakamazsın. Bekleyin lan geliyorum” dedikten sonra gidip, evinden aldığı pompalı tüfekle geri dönerek Maralcan’a ateş etti.

Maralcan olay yerinde ölürken, kaçan Halil Balkı 10 gün sonra yakalanıp tutuklandı. Balkı ile motosikleti kullanan arkadaşı 21 yaşındaki Cüneyt Yılmaz hakkında ‘Kasten adam öldürmek’ suçudan dava açıldı.

‘KORKUTMAK İSTEMİŞTİM, PİŞMANIM’

Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklardan Halil Balkı, herhangibir işi ve mesleği olmadığını, hırsızlık yaparak geçindiğini, ölen Osman Maralcan’ın daha önce kendisine birlikte hırsızlık yapmak için baskı yaptığını, kabul etmediği için aralarının açıldığını söyledi.

Olay günü motosikletle giderken Maralcan’la karşılaştığını ve kendisine “Bana yan bakamazsın” dediği için tartıştıklarını, bu sırada da tüfeğin patladığını söyleyen Balkı karar duruşmasında, “Ben korkutmak istemiştim. Pişmanım, vicdan azabı çekiyorum” dedi.

Cinayette yardımcı olduğu iddiasıyla yargılanan Cüneyt Yılmaz ise, ”Ben bilerek ve isteyerek yardım etmedim. Tutuklu bulunduğum süre içerisinde yeteri derecede mağdur oldum“ dedi. Mahkeme heyeti, Halil Balkı’yı 25 yıl hapis cezasına çarptırırken, Cüneyt Yılmaz’ı ise 8 yıl 4 ay hapis cezası verip, tahliye etti.

Mehmet KAYMAK/ADANA (DHA)