Türkiye (Son Dakika) Yan yana toprağa verildiler

Yan yana toprağa verildiler

Paylaş
Yan yana toprağa verildiler

Yozgat'ta, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ve 2 oğlu gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul’da askere gitmeye hazırlanan Ferhat Öztürk (20), annesi Fidan Öztürk (40) ve kardeşi Mert Öztürk (12) ile birlikte ziyarete gittikleri Yozgat’ın Kadışehri ilçesine bağlı Yavuhasan Köyü'ne sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.

Ankara Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi sonrasında anne ve 2 kardeşin cenazeleri saat 18.45 sıralarında Kadışehri ilçesine bağlı Yavuhasan köyüne getirilerek gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandılar. Cenazeler toprağa verilmeden önce, ailenin köyde bulunan evlerine getirilerek helallik alındı. Burada Alevi Dedesi Korkmazer’in dua etmesiyle başlayan cenaze töreni sırasında, eşi ve 2 çocuğunu kaybeden baba İbrahim, anneleri ile kardeşlerini kaybeden İbrahim, Kıyas ve Sevilay sinir krizleri geçirdi. Büyük oğlu ile aynı ismi taşıyan baba İbrahim eşinin yemenisini koklayarak yaşlı gözlerini sildi. Yavuhasan köyünde düzenlenen cenaze törenine Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan ile birlikte ailenin yakınları ve yaklaşık bin kişi katıldı. Omuzlara alınan anne ve 2 oğlunun tabutu köy mezarlığına kadar taşındı. Askere gidecek olan Ferhat Öztürk’ün tabutu Türk Bayrağına sarıldı. Köy mezarlığında, Alevi Dedesi Hasan Korkmazer’in dualarıyla cenazeler yan yana toprağa verildi.

Köy Muhtarı Ali Kaya üzücü olayın yaşandığı evin uzun süredir kullanılmadığını belirterek, "Olay yaşandıktan sonra, evin bacasının kurumla dolu olduğunu ve tıkalı olduğunu fark ettik. Aile oturdukları yerde hayatını kaybetmiş. Çok üzgünüz" dedi.

Harun GÖKÇEOĞLU/ YOZGAT, (DHA)

Haberin Devamı