Dünya Yanardağ diplomasiyi de vurdu!

Yanardağ diplomasiyi de vurdu!

Paylaş
Yanardağ diplomasiyi de vurdu!

Yanardağ diplomasiyi de vurdu!

Resmi ziyaret için Çek Cumhuriyeti’nde bulunan Portekiz Devlet Başkanı Anibal Cavaco Silva, bu ülkenin İzlanda’da patlayan yanardağdan yükselen kül bulutu nedeniyle hava sahasının bir bölümünü uçuşlara kapatması yüzünden, heyetiyle birlikte Prag’da mahsur kaldı.

Haberin Devamı

Portekiz Devlet Başkanlığından bir sözcü, şu an için Devlet Başkanının ne zaman döneceğinin bilinmediğini belirtti.

Danimarka Kraliçesi Margrethe’nin 70. doğum günü kutlamalarına katılmayı planlayan İspanya Kralı Juan Carlos ile eşi Kraliçe Sofia ve İzlanda’nın Devlet Başkanı Olafur Grimsson’un da kül bulutu yüzünden Kopenhag’a gelemediği bildirildi.

İngiltere’den Kraliçe II. Elizabeth’in kocası Edinburgh Dükü Prens Philip, Belçika Veliaht Prensi Philippe, Yunanistan’ın işlevi olmayan "Londralı
Veliahtı" Prens Pavlos ile Prens Nikolaos da İzlanda yanardağ bulutundan ötürü Kopenhag’a icabet edemeyenler arasında bulunuyor.

ABD ziyaretini tamamlayan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de ülkesine dönüşünde ne zaman hangi hava alanına ineceği bilinmiyor.
Merkel’in uçağının havalanmasından sonra yapılan açıklamada, Başbakanın, planlandığı gibi Berlin’e inemeyebileceği ve şimdilik hangi hava alanına ineceğinin belirsiz olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Bu arada Almanya’da 13 uluslararası hava alanıyla çok sayıda yerel hava alanının kapalı olduğu ve çok sayıda uçuşun iptal edilmesi yüzünden binlerce yolcunun hava alanlarında mahsur kaldığı belirtildi.

Öte yandan Belçika ve Hollanda hava sahalarının yarına kadar kapalı tutulacağı bildirildi.

Belçikalı yetkililer, hava sahasının yarın TSİ 11.00’e kadar kapalı tutulacağını, bu önlemin uzatılıp uzatılmayacağının ise yarın sabah saatlerinde
açıklanacağını belirtti.

Hollandalı yetkililer de, Hollanda hava sahasının yarın TSİ 07.00’ye kadar kapalı kalacağını açıkladı.

Hava ve bulut durumuna göre uçuş şartlarının yarından itibaren nasıl olacağına daha sonra karar verileceği kaydedildi.