Magazin 'Yandaş' deseler de yılmayacak

'Yandaş' deseler de yılmayacak

Paylaş
'Yandaş' deseler de yılmayacak

Yılmaz Erdoğan "Bu açılımı çok önemsiyorum. Ankara ciddi bir çaba içinde ve ben destekliyorum." dedi

'ÜSTÜME DÜŞENİ YAPARIM'

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aralarında Müslüm Gürses, Emel Sayın, Ajda Pekkan, Kubat, Yılmaz Erdoğan, Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay ve Sezen Aksu’nun da bulunduğu 160 sanatçı ile Kürt açılımını konuşacak.

20 Şubat’ta başlayacak yuvarlak masa sohbetlerinin İstanbul Dolmabahçe’deki Başbakanlık ofisinde yapılması düşünülüyor.

Yılmaz Erdoğan, NTV’deki ‘Canlı Gaste’ye katıldı ve “Bana şu ana kadar bir davet ulaşmadı. Zaten elimde reçete yok. Ama üstüme düşeni yaparım. Bu konunun parti kongrelerinde popülist çağrılarla çözüleceğini düşünmüyorum” dedi.

BDP GENEL BAŞKANI'NA YANIT VERDİ

Yılmaz Erdoğan şöyle konuştu: “25 yıl süren sorunun, pürüzsüz çözümünü beklemek bence işi zora sokar. Bu açılımı çok önemsiyorum. Ankara ciddi bir çaba içinde ve ben destekliyorum. Sezen Aksu örneğinde olduğu gibi ‘yandaş sanatçı’ damgası yemek problem değil. İnsanlar öyle bedeller ödedi ki, bu kadarcık huzurun kaçması önemsiz”. Yılmaz Erdoğan, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “Kürtçe film yapın” çağrısına da şu yanıtı verdi: “Siyasetin sanatçılara ‘yapsınlar, ‘etsinler’ deme yetkisi yok. İşimizi hatırlatmasının gereği de yok”.

Haberin Devamı

AÇILIMA İLK DESTEK SEZEN'DEN GELMİŞTİ

Sezen Aksu geçen Ağustos’ta Başbakan Erdoğan’a telefon edip Kürt açılımına destek verdiğini söylemiş, “Bu sürecin karşısında duranları iki cihanda lekeli kabul ediyoruz” demişti.

Hülya Avşar da Sezen Aksu’yu eleştirmiş ve “En son konuşan arkadaşımız Sezen olmalıydı. Açılımın içeriğini bilmeden yorum yapmak kimseye düşmez” diye konuşmuştu.