Dünya Yandaş TV 'savaş çıkardı'

Yandaş TV 'savaş çıkardı'

Paylaş
Yandaş TV 'savaş çıkardı'

Gürcistan'da hükümet yanlısı İmedi televizyonunun, Rus tanklarının başkente girdiği ve Cumhurbaşkanı Saakaşvili'nin öldürüldüğü yönündeki uydurma haberi ülkeyi karıştırdı. Halk sokaklara döküldü

Gürcistan’da hükümet yanlısı İmedi Televizyonu, 2008 Gürcü-Rus savaşının görüntülerini kullanarak cumartesi akşamı şöyle bir yayın yaptı: “Rus tankları başkent Tiflis’e girdi. Cumhurbaşkanı Mikhail Saakaşvili öldürüldü.” Bu şoke eden yayın ülkede büyük panik yarattı.

Haberin Devamı

TELEVİZYON ÖZÜR DİLEDİ

Bir çok yayın kuruluşu da bu haberi ‘flaş haber’ olarak abonelerine duyurunca Tiflis’te halk sokağa döküldü. Rus Interfaks da haberi, ‘flaş iddia’ olarak abonelerine duyurdu. Yayını yapan televizyon haberin devamında ‘İhtimal dahilindeki olayların simulasyonu’ şeklinde uyarı yapmasına rağmen iş işten geçmişti.

Ortalık karıştıktan sonra İmedi televizyonundaki uydurma haberi sunan spiker özür dilerken, “Biz sadece Gürcistan tarihindeki en kötü günün neye benzeyebileceğini halka göstermek istemiştik” dedi. Gerçek ortaya çıktıktan sonra da yüzlerce kızgın Gürcü televizyon binasının önüne akın edip protesto gösterisi yaptı.

'UZAYLILAR GELDİ'

Ünlü Amerikalı sinema yönetmeni Orson Welles’in 1939 yılında bir radyo programında uzaylıların istilasını anlatması Amerika’da büyük paniğe neden olmuştu. Orson Welles, The War of the World (Dünyalar Savaşı) isimli radyo tiyatrosunda uzaylıların istilasını o kadar inandırıcı bir şeklide anlatmıştır ki Amerikalılar çoluk çocuk dağlara kaçmaya başlamıştır. Orson Welles bu olaydan sonra üne kavuşmuştur.

Haberin Devamı