Magazin Yangaz ne demek? Sen Anlat Karadeniz Yangaz nedir?

Yangaz ne demek? Sen Anlat Karadeniz Yangaz nedir?

Paylaş
Yangaz ne demek? Sen Anlat Karadeniz Yangaz nedir?

ATV'de yayınlanan ve reyting rekorları kıran Sen Anlat Karadeniz dizisinde Fatih ve Murat karakterlerine Yangaz denilince, dizi izleyicisi haklı olarak Yangaz ne demek ve nedir? diye merak etti. Peki, Yangaz ne anlama geliyor? Bir bakıma 'pislik işler çeviren' anlamına gelen yangazlarla ilgili detaylar haberimizde... Dizi severlerin büyük bir heyecanla araştırdığı yangaz ile ilgili merak edilenler neler?

Sen Anlat Karadeniz'de yangazlar ortaya çıkınca binlerce vatandaşın merak ettiği konulardan biri oldu. ATV ekranlarında büyük bir alakayla takip edilen Sen Anlat Karadeniz'de ikiz kardeşler Fatih ile Murat'a yangaz denildi hal böyle olunca izleyiciler yangaz nedir, ne anlama geliyor, ne demek? sorularını sordu. Biz de sizler için Yangaz'ın kelime anlamını haberimizde yer verdik. Dizinin iki deli dolu karakteriyle ilgili merak edilen her şey posta.com.tr'de. Sen Anlat Karadeniz dizisi her çarşamba saat:20.00'da yayınlanıyor.


YANGAZ NE DEMEK?

Yangaz: Türkçe "yangurmak" (anırmak kelimesinin kökeni), "yangramak" kelimelerinden gelir. Bu sözcükler gürültü etmek, çınlamak anlamlarına gelir. Aynı zamanda her türlü numarası olan adam. 'Pislik işler çeviren' anlamına da gelmektedir.

YANGAZ NE ANLAMA GELİYOR

'Yangaz' sözlükte şu anlamlara gelmektedir; Düzenci, yalancı.Haylaz, yaramaz.



Sen Anlat Karadeniz'in Murat'ı kendini anlatıyor!​

YANGAZ MURAT - CEM ANIL KENAR KİMDİR


1990 yılında Ankara’da doğdu. Tam adı Cem Anıl Kenar’dır. Dr. Binnaz Rıdvan Ege Lisesinde okudu. 2012-2013 yıllarında Ankara’da O.D.T.Ü İşletme Bölümünde okudu. 2013-2014 Binghamton University Business Administrations New York ‘ta okudu. Cem kenar İngilizce (İleri Seviye)’de bilmektedir. Tenis ODTÜ Tenis Klubu yıldızlar lisanslı sporcusudur. Eskrim sporuyla ODTÜ ‘de ilgilendi.


YANGAZ FATİH- FURKAN AKSOY KİMDİR

Furkan Aksoy’un ilk defa kamera karşısına çıktığı dizi Sen Anlat Karadeniz dizisi olmuştur. İstanbul’da yaşayan oyuncu İstanbul’da bulunan Kültür Üniversitesinde eğitim almıştır. Ekranların yeni yüzlerinden olan oyuncu daha ilk bölümden ilgi toplamayı başardı. Fatih’in en büyük tutkusu ise gerçek hayatta olduğu gibi futboldur.

Sen Anlat Karadeniz dizisinde Yangazlar olarak anılan Murat ve Fatih dizinin neşe kaynağı da diyebiliriz. Genç ve deli dolu oluşları çapkın oluşları ve de her kavganın olayın içinde olmaları onları seyirciye sevdirdi. Yangazlar’dan Murat Dağdevirenler’in kızı Hazar’dan hoşlanmaktadır. Ama Hazar onun çapkınlığından dolayı hem ona çok sinirlidir hem de o da Murat’ı sevmektedir. Bu yüzden de aralarındaki tatlı atışmalar sevildi.

Haberin Devamı