Gündem Yangın, mayınları patlattı

Yangın, mayınları patlattı

Paylaş
Yangın, mayınları patlattı

Suriye tarafında çıkan yangın Türkiye tarafına da sıçradı ve 39 mayının patlamasına neden oldu

Şanlıurfa'nın Akçakale ve Suruç ilçelerinde, Suriye tarafında çıkan ve Türkiye'ye tarafına sıçrayan yangın, mayınlı bölgede paniğe yol açtı. 39 mayının peş peşe infilak etmesine yol açan yangın, Türkiye ve Suriye tarafında yapılan çalışma ile söndürüldü.

Haberin Devamı

Önceki akşam saatlerinde Akçakale'nin Büyüknaneli Köyü'nün karşısındaki Suriye tarafında bulunan mayınlı bölgede bir çoban tarafından çıkarıldığı ileri sürülen yangın, kısa süre sonra Türkiye topraklarına da sıçradı. Sınırda alevler yükseldiğini gören ve peş peşe patlama sesi duyan köy sakinleri durumu jandarmaya bildirdi. İhbarın ardından yangın Hudut Tabur Komutanlığı itfaiyesinin ve askerlerin müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Ancak, bir süre sonra yeniden başlayan yangın Büyüknaneli Köyü'ne komşu olan Suruç'a bağlı Oylum Köyü'ndeki mayınlı alana sıçradı. Buradaki yangında yaklaşık 4 saat süren müdahale sonrası söndürüldü. Yangının ardından yapılan incelemede, Büyüknaneli Köyü'ndeki alanda 20, Oylum Köyü'ndeki bölgede ise 19 olmak üzere 39 mayının infilak ettiği belirlendi.

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA)