Gündem Yangın olur biz damacanayla gideriz...

Yangın olur biz damacanayla gideriz...

Paylaş
Yangın olur biz damacanayla gideriz...

Ataşehir'de seyir halindeki otobüsün motor kısmında çıkan yangın, damacanadaki sularla söndürüldü

Yangın Kayışdağı Caddesi İçerenköy Sebze Hali arkasında saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Sebze halinin arkasından İçerenköy yönüne ilerleyen Cengiz Adeka’nın kullandığı, Kadıköy-Yenidoğan arasında sefer yapan 19 E hatlı İETT otobüsünün motor kısmında yangın çıktı.

Haberin Devamı

Yangın nedeniyle otobüsün içini bir anda duman kapladı. Otobüs içinde kısa süreli korku ve panik yaşanırken, şoför Adeka, kapıları açarak 20 yolcuyu tahliye etti.

HİÇ KİMSE YARDIM ETMEMİŞ

Otobüste bulunan yangın söndürme tüpüyle alevlere müdahale etmek isteyen Cengiz Adeka, başarılı olamadı. Bu sırada otobüsün arkasından aynı yöne ilerleyen su satıcısı Cengiz Öztel, yangını görerek yardıma koştu. Şoförün yangın tüpüyle alevleri söndüremediğini gören Öztel, aracına dönerek, satmaya götürdüğü içi su dolu 5 damacana aldı.

Öztel, vatandaşların da yardımıyla, damacanalardaki suları boşaltarak alevlere müdahale etti. Bu sırada, ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri de su sıkarak yangını tamamen söndürdü. Yangın sonucu İETT otobüsünde maddi hasar meydana geldi.

Haberin Devamı

Yangına damacanalardaki su ile müdahale eden Öztel "Çevrede bir sürü insan ve sürücü vardı. Hiç kimse durup yardım etmedi. Su ile müdahale etmesek otobüs yanmıştı.

Yangın söndürme tüpleri yeterli olmadı, suyla müdahale ederek söndürdük. Bu otobüs, hepimizin malı sularım feda olsun"dedi.

DHA