Türkiye (Son Dakika) Yangın Suriyeli aileyi evsiz bıraktı

Yangın Suriyeli aileyi evsiz bıraktı

Paylaş
Yangın Suriyeli aileyi evsiz bıraktı

Beyoğlu'nda, Suriyeli bir ailenin kaldığı gecekonduda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, Suriyeli anne kucağındaki çocuğuyla gözyaşları içerisinde evinin yanışını seyretti

Yangın, saat 20.00 sıralarında Beyoğlu, Sütlüce Mahallesi, Uzun Bayır Sokak’ta bulunan Suriyeli bir ailenin kaldığı gecekonduda çıktı. İddiaya göre, Suriyeli aile evde bulunduğu sırada, henüz bilinmeyen bir nedenle gecekonduda yangın başladı. Dumanları fark eden aile üyeleri can havliyle evden dışarı çıktı. İhbar üzerine olay yerine Şişli ve Beyoğlu’ndan itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, alev alev yanan gecekonduya müdahale etmeye başladı.

SURİYELİ ANNE GÖZYAŞLARI İÇERİSİNDE EVİNİN YANIŞINI SEYRETTİ



Bu sırada, evi yanan Suriyeli anne, küçük yaştaki çocuğunu kucağına aldı ve gözyaşları içerisinde evinin yanışını seyretti. Mahalle sakinleri de kadının yanına gelerek teselli etmeye çalıştı. Gecekondudan yükselen dumanları fark eden mahalle sakinleri de evlerinin camlarından çalışmaları izledi. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik çalışması sonucu kontrol altına alındı. Yangın sonrası gecekondu kullanılamaz hale gelirken, Suriyeli aile evsiz kaldı.

"ÖNÜMÜZ AK PARTİ BİNASI, YAN TARAFIMIZ DA OTEL"


Yangını ihbar ettiğini belirten bir görgü tanığı, "O evde kimin kaldığı belli değil. Ben namazımı kılıp evden çıktıktan sonra yangını gördüm. Hemen itfaiyeyi aradım. Burasının sahipsiz olmasından dolayı büyük bir faciadan dönüldü. Çünkü önümüz AK Parti binası, yan tarafımız da otel. Bu binada Suriyelilerin kalmasından dolayı olan bir olay. Bizim gözümüzün önünde kalmıyorlar, gece gelip kalıyorlar" diye konuştu.
İtfaiye, yangının çıkış sebebini araştırıyor.

Uzay KESMEN - Özgür EREN / İstanbul, (DHA)

Haberin Devamı