Gündem 'Yangınla mücadelede destan yazıyoruz'

'Yangınla mücadelede destan yazıyoruz'

Paylaş
'Yangınla mücadelede destan yazıyoruz'

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, orman teşkilatının, orman yangınlarıyla mücadelede destan yazdığını söyledi

Orman Genel Müdürlüğü’nün 2013- 2015 yıllarına ait Döner Sermaye Bütçe Toplantısı Antalya’nın Kemer İlçesi’ne bağlı Göynük Beldesi’nde başladı. Üç gün sürecek toplantı sonunda hazırlanan bütçe taslağı Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na sunulacak. Toplantıya Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Müsteşar Yardımcısı İsmail Ceritli, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, genel müdür yardımcıları ve orman bölge müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, yıl sonunda emekliye ayrılacağını belirterek, toplantının kendisi için, "Veda bütçesi hazırlama toplantısı" olacağını söyledi. Kurtulmuşlu, orman yangınlarıyla mücadelede adeta destan yazdıklarını ve bu konuda Türkiye’nin Avrupa’da lider ülke olduğunu anlattı. Ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Kurtulmuşlu, "Ağaçlandırmada Çin ve Hindistan’dan sonra üçüncü ülkeyiz. Çin bizden 9 kat toprak ve 20 kat da nüfus olarak büyük. Bu gibi ülkelerle yarışmayı göze alıyoruz" dedi.

’1 KURUŞU HAKSIZ HARCAMIYORUZ’


Döner sermayenin esneklik ve kolaylık sağladığını vurgulayan Kurtulmuşlu, özel bütçelerin ise Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Maliye Bakanlığı’ndan onay alması gerektiğini hatırlattı. Döner sermayenin örnek alınabilecek ve çok iyi uyguladıkları bir bütçe modeli olduğunu belirten Kurtulmuşlu, "Devletin 1 kuruşunu dahi boş yere harcamıyoruz" diye konuştu.

Eskiden bütçe toplantılarını 20 günde bitirebildiklerini aktaran Kurtulmuşlu, "İşimiz çok ve bütçe toplantılarına ayıracak kadar fazla zamanımız da yok. Gerekirse uyumayacağız ve bu toplantıyı 2 günde bitireceğiz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman ise, ormanların en önemli doğal kaynaklar olduğuna dikkati çekerek, "En önemli vazifemiz ormanlarımızı korumak ve geliştirmektir. Dünyada 300 milyon insan ormanda yaşıyor. Ayrıca yangınla mücadelede de en ileri teknolojiyi kullanıyoruz" diye konuştu.

Saffet YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)