Candaş Tolga Işık YANILDIK!
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

7 Haziran’da da 1 Kasım’da da HDP’ye yüzde 10 barajı garabetini aşıp Meclis’te yerini alması için en çok destek verenlerden biriyim. Umudum oydu ki, siyaset konuşursa silahlar susar.


Milletvekili dokunulmazlıklarını en çok eleştiren ben, geldiğimizde noktada dokunulmazlıkların sadece HDP’li vekiller özelinde kaldırılmasını da en çok eleştirenlerden oldum.


Bitmedi... “FETÖ’yle mücadele konusunda 15 Temmuz sonrası oluşan milli cephede HDP’nin de yer alması çok önemli...” diye yazdım. “Terör örgütleri marifetiyle Türkiye’yi bölüp Suriye’ye benzetme projesi var, böyle bir süreçte HDP’yi Meclis dışında bırakmamak gerek” yazdım.


Gel gör ki milyonlarca Türkiyelinin oyuyla Meclis’e giren HDP’nin Eş Başkanı, otobüs durağına bomba yüklü araçla girip çoluk çocuk demeden katleden bir terör örgütü için: “Biz onları terör örgütü olarak tanımlamıyoruz” dedi. Selahattin Demirtaş, Alman basınına verdiği demeçte söylemiş bu sözleri ve eklemiş: “PKK’nın sivillere yönelik eylemlerini terör olarak görüyoruz. Bunları lanetliyoruz.” Kürt meselesinin çözümünde terörün “susup” siyasetin “konuşması” adına büyük fırsat olarak gördüğümüz, hitabetini liderliğini yere göğe sığdıramadığımız Demirtaş, “PKK, sivilleri hedef almamalı” diyebiliyorsa bize söylenecek tek bir söz kaldı: Bugünlerde moda olan o ifadeye sarılıp “Kandırıldık” demeyeceğim ama görünen o ki, “HDP konuştukça silahlar susacak” diye düşünerek fena halde yanıldık. Allah bizi de affetsin!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder