Siyaset Yanımda ol Türkiye'yi dolaşalım
Paylaş
Yanımda ol Türkiye'yi dolaşalım

Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'nun “Yanımda ol Türkiye'yi dolaşalım” teklifini kabul edince CHP İstanbul'daki il başkanlığı sorunu çözüldü

İSTANBUL KRİZİ

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa getirildiği CHP’nin son kurultayında İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Parti Meclisi (PM) üyeliğine seçilmişti. Gürsel Tekin, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeliğine seçilemeyince kırılmıştı. Tüzük gereği İstanbul İl Başkanlığı üyeliği düşen Gürsel Tekin’in tekrar eski görevine dönme isteği CHP’de krize neden olmuştu. 3 haftadır bu konuda yaşanan sıkıntının partiye zarar verme noktasına gelmesi üzerine dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan MYK toplantısında önemli adımlar atıldı.

TELEFONDA İKNA ETTİ

MYK toplantısı öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Gürsel Tekin’i telefonla arayarak, “Hayırlı olsun. Sizi MYK’ya teklif ediyorum. Benim yanımda olacaksınız, bütün Türkiye’yi birlikte dolaşacağız” dediği öğrenildi. Gürsel Tekin’in de “Güveninize çok teşekkür ederim. Elimden geleni yapacağım” diyerek Kılılıçdaroğlu’nun teklifini kabul ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Gürsel Tekin’in bu telefon sonrasında İstanbul’daki yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptığı belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun, Gürsel Tekin’i yurt gezilerinde yanında götürerek yakın bir mesai yürütmeyi hedeflediği bildirildi. Kılıçdaroğlu’nun Tekin’in sade bir MYK üyeliğinin ötesinde aktif bir görev üstlenmesini istediği kaydedildi.

ÖNDER SAV’DAN ONAY

MYK’da Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanlığı için, MYK üyesi Berhan Şimşek’i önerdi ve söz konusu atama oybirliğiyle yapıldı. Kılıçdaroğlu, Berhan Şimşek’ten boşalan MYK üyeliği içinse PM toplantısında Gürsel Tekin’i önereceğini açıkladı.

Bu öneriye MYK üyelerinden itiraz gelmezken, Kılıçdaroğlu’nun, Önder Sav ile uzlaşarak bu kararı aldığı belirtildi. Bu çözümün; hem Gürsel Tekin’le yakın çalışmak isteyen Kılıçdaroğlu’nu, hem de Gürsel Tekin’in Genel Başkan Yardımcılığı ve il başkanlığına karşı çıkan Önder Sav’ı tatmin ettiği görüşü hakim oldu.

‘PARTİ MECLİSİ ONAYLAR’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay da, MYK sonrasında yaptığı açıklamada “Tartışmaların noktalanması için böyle bir karar alınmıştır. PM üyelerinin Gürsel Tekin’in MYK üyeliğini reddetmesi gibi bir ihtimal görmüyorum” dedi.

Haberin Devamı

CHP’li Okay, 2 aylık toplantı süresi beklenmeksizin yakın bir gelecekte toplanacak PM’de bu önerinin oylanacağını ve onaylanacağı düşüncesinde olduğunu söyledi.