Gündem Yanıyoruz

Yanıyoruz

Paylaş
Yanıyoruz

Tüm yurdu kavuran sıcak hava önümüzdeki hafta da etkisini sürdürecek. Hafta boyunca güneyde hava sıcaklıkları 40 derecenin altına inmeyecek; İstanbul ve İzmir 32-33, Ankara 39-40 derece olacak

Geçen hafta başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye’nin tamamına yakınında bunaltıcı sıcaklar yaşandı. Meteoroloji sıcak havanın hafta sonu ve önümüzdeki hafta da etkisini sürdüreceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Meteoroloji İstanbul’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4-5 derece üzerinde seyrettiğini söyledi. Sıcaklıklara bazı yerlerde yüzde 90’ı aşan nem oranı da eklenince hissedilen sıcaklık 55-60 dereceye çıkıyor.

Nem oranı yüzde 96

Yarın Batı Trakya ve Doğu Karadeniz’de yağmur var. Diğer bölgelerde de bunaltıcı sıcaklar etkili olacak. Hafta boyunca güney bölgelerde hava sıcaklıkları 40 derecenin altına düşmeyecek. İstanbul ve İzmir’de hava sıcaklıkları 32-33 derece olurken nem oranı yüzde 96 olacak.

Klimalar devamlı açık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT otobüslerinde klimaların ilk beş dakika açıldığı daha sonra kapatıldığı iddiaları üzerine “Belediye Otobüslerinde klimaların devamlı açılması için talimat verdik. Kliması olmayan otobüslere de ilave edilmesine dikkat ediyoruz. Yeni otobüs alırken de klimalı olması ön şartımız. Böyle sıcak havalarda vatandaşımıza keyifli konforlu yolculuk yaptırmak zorundayız” dedi.

Haberin Devamı

Camilere sığındılar

Tüm yurtta etkili olan sıcaklar dün Edirne’de de günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Caddeler boşalırken sıcaktan bunalan çocuklar çareyi Tunca nehrine girmekte buldu. Şanlıurfa’da ise serinlemek isteyen vatandaşlar aralarında camilerinde bulunduğu kapalı ve klimalı ortamları tercih etti.

Antalya’da hava sıcaklığına dayanamayan yerli ve yabancı tatilciler plajlara akın etti. Gölgede 33 derece olan hava sıcaklığı, yüzde 80’e ulaşan nem oranı ile birlikte 49 derece olarak hissedildi.