Kültür - Sanat Yanlış anons özrü: Olaydan ötürü derinden bir üzüntü duyuyoruz
Paylaş
Yanlış anons özrü: Olaydan ötürü derinden bir üzüntü duyuyoruz

Oscar ödülleri için verilen oyların sayımından sorumlu PricewaterhouseCoopers, En İyi Film ödülünün anonsu sırasında yaşanan karışıklık nedeniyle özür diledi


Oscar ödüllerini dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin üyelerinin verdiği oyların sayım işlemini yürüten PricewaterhouseCoopers, En İyi Film ödülünün yanlış anons edilmesiyle ilgili bir açıklama yayınladı.

Hem ödülün sahibi Moonlight hem de yanlışlıkla anons edilen La La Land ekiplerinin yanı sıra ödülü açıklayan ünlü oyuncular Warren Beatty ve Faye Dunaway’den özür dilenen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Sunuculara yanlış kategorinin zarfı verilmiş ve bu hata fark edildiği anda düzeltildi. Bu durumun nasıl yaşandığını araştırıyor ve olaydan ötürü derin bir üzüntü duyuyoruz. Akademi, ABD ve Jimmy Kimmel’in durumu zarafetle idare etmesini takdirle karşılıyoruz.”

BEATTY: KOMİK OLMAYA ÇALIŞMIYORDUM


Oscar Ödülleri'nde skandal!


Kendisine verilen yanlış zarf nedeniyle En İyi Film kategorisinin kazananı olarak La La Land’i anons eden Dunaway ve Beatty de sahneden yaptığı özür açıklamasında “Zarfı açtım, Emma Stone – La La Land yazıyordu. “Bu yüzden uzun bir süre sessiz kaldım ve Faye’e baktım. Komik olmaya çalışmıyordum” dedi.

Haberin Devamı