Magazin Yapacağını yaptı

Yapacağını yaptı

Paylaş
Yapacağını yaptı

Cem Yılmaz, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda önceki gece düzenlenen konsere esprileriyle damga vurdu.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın Ahmet Kocabıyık, Rahmi Koç ve Bülent Eczacıbaşı’dan sonra dördüncü konuk şefi Cem Yılmaz oldu. Cem Yılmaz, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda önceki gece düzenlenen konsere esprileriyle damga vurdu. 1750 kişinin izlediği konserden 277 bin lira gelir elde edildi. Bu gelirle New York’taki ‘Juilliard School Of Music’te öğrenim gören 5 Türk gencine burs verilecek. Cem Yılmaz konserden ücret almadığı gibi bağışta bulunmak istedi, ancak Borusan Kocabıyık Vakfı bunu kabul etmedi.

Haberin Devamı

CEM YILMAZ’DAN ESPRİLER

* Seçkin bir kitle burada. Herkes nota biliyordur sanırım. Ben hariç.

* Klasik müzik konserleri zordur. Bu yüzden 37 yıldır konsere gelmedim.

* Öğrendiği müzikal terimleri sıraladı ve ekledi “Mesela, ‘Allegro’ bir pizza çeşidi değil.”

* Uçakta hosteslerin yaptığı gibi salonun çıkış kapılarını gösterdi ve bunun nedenini şöyle açıkladı:”Kaçacak yer arayanlar için belirtiyorum.”

* Klasik müzikseverler söz veriyorum; müziği yarın bırakacağım.

* Orkestrayı yönetmek için size arkamı dönmek zorundayım. Kusura bakmayın gelenek böyle.

* Cep telefonlarını kapamanız gerekiyor. Beethoven da olsa Ankaralı Turgut da olsa saygı göstermelisiniz.

* Şimdi çalacağımız ikinci eser Mozart’ın kaynı Weber’in. Bana inanmıyorsunuz değil mi? Mozart’ın karısının ismi Kostanza’dır. Yani Weberler’den geliyor.

Haberin Devamı

* Viyolonseli tanıyor musunuz? Dizilerde başrol oyuncusu bacak arasına koyar ya, işte ondan. (Cem Yılmaz bu espriyle Beren Saat’e (Aşk-ı Memnu) ve Naz Elmas’a (Nefes) gönderme yaptı).

* Klasik müzik nereye gidiyor? Right here (sağa doğru)

* Orkestradaki kemancılardan Eser’in kemanı 4 milyon euro değerinde. Ben şu halimle o kemandan yılda ancak 2 tane alabiliyorum.

* Orkestrayı tanıtırken kemanlardan birinin 1714 yapımı olduğunu söyledi ve ekledi, ‘Bu kemanı Stradivarius’un ustası olan Amati yaptı’ diyorlar. Bence uyduruyorlar. Ben Amati diyorum, siz Memati mi diyorsunuz?

 Sahneye seyirciler arasından iki gönüllü çağıran Cem Yılmaz orkestrayı yönetmelerini istedi. Korsakov’dan ‘Arıların Dansı’nı yöneten kadın izleyiciye “Sana Sheltox getireyim mi?” diye takıldı. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Onursal Şefi Gürer Aykal’ın yeğeni Ferdi Aykal’a orkestrayı yönettiği sopasını veren Cem Yılmaz, “Sen erken indiriyorsun. Erken indirmek hiçbir yerde geçerli değildir. Elinden geldiğince geç indireceksin” dedi. Cem Yılmaz, ‘Arıların Dansı’ adlı parçayı da sineklikle yönetti.

* Borusan Holding’in patronu Ahmet Kocabıyık’ın gümüş bir baton hediye ettiği Cem Yılmaz “Klasik müziği nasıl bırakacağım bilmiyorum” diyerek salonu ağlar bir ifadeyle terk etti.

Haberin Devamı