Gündem Yapay ayak bileği hayatını kurtardı

Yapay ayak bileği hayatını kurtardı

Paylaş
Yapay ayak bileği hayatını kurtardı

Kemik kanseri olan Gökhan Erdem'in ayağı kesilecekti. Prof. Dr. Turan Aydın, Gökhan Erdem'in tümörlü ayak bileğini kesip Türkiye'de ilk kez uygulanan yöntemle yerine yapay bilek taktı

VÜCUDA YAYILACAKTI

Haberin Devamı

Antalya’da üniversite öğrencisi Gökhan Erdem (20), 8 ay önce ayak bileğindeki ağrı ve şişlik nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniği’ne başvurdu.

Gökhan Erdem’in kemik kanseri olduğu belirlendi. Üstelik ayak bileğini kaplayan tümör vücuda yayılmak üzereydi. Gökhan Erdem’in iyileşmesi için ayağının kesilmesi gerekiyordu.

ÖZEL OLARAK TASIRLANDI

Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Aydın bunun yerine Türkiye’de ilk kez uygulanan bir yöntemi denedi. Prof. Dr. Turan Aydın önce Gökhan Erdem için yapay ayak bileği tasarladı.

Yapay bileğin üretimi ise 5 ay sürdü. Bu sürede Gökhan Erdem’e kemoterapi uygulanarak kanserin ilerlemesi engellendi. Geçen hafta Gökhan Erdem ameliyata alındı.

Haberin Devamı

ENGELLİ OLMAKTAN KURTULDU

Prof. Dr. Turan Aydın, Gökhan Erdem’in ayak bileğini kesip yerine yapay bileği yerleştirdi. Böylece Gökhan Erdem’in ayağı kesilmekten kurtuldu. Aynı zamanda tümörlü kemik alındığı için Gökhan Erdem kanseri de yendi.

Prof. Dr. Turan Aydın “Kemik kanseri kol ve bacakların üst kısmında oluşur. Dünya tıp literatüründe ayak bileğinde tümör görüldüğüne dair bir vaka yok. Dolayısıyla uyguladığımız tedavi yöntemi de literatüre girdi” dedi.

DHA