Yapımı kolay 5 lezzetli güveç tarifi

Yoğun ve yorgun geçen bir günün ardından ya da aniden bastıran misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz, yapımı çok kolay ve çok lezzetli güveç tariflerini sizin için derledik. 

05 Mart 2018, Pazartesi 15:50
A A
Kaşarlı brokolili güveç

Kaşarlı brokolili güveç

Malzemeler: 500 gr. brokoli, 5 yumurta, 300 gr. krema, 200 gr. eski kaşar, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı ufalanmış ekmek Hazırlanışı: Brokoliyi tuzlu suda haşlayın. Yumurta, krema, rendelenmiş peynir, tuz ve karabiberi karıştırın. Yağladığınız fırın kabının tabanına ufalanmış ekmeği dökün, üzerine brokoli ve yumurtalı karışımı ekleyin. Önceden ısınmış fırında 25 dakika pişirin.  

Jambonlu makarnalı güveç

Jambonlu makarnalı güveç

Malzemeler: 150 gr. makarna, 200 gr. Jambon, 4 yemek kaşığı tereyağı, 3 yumurta, 150 gr. krema, 200 gr. yeşil fasulye, 150 gr. kaşar peyniri, 1 diş sarımsak, tuz ve karabiber   Hazırlanışı: Makarnayı haşlayın, süzün ve tereyağı ekleyin. Jambonu doğrayıp 1 diş ezilmiş sarımsakla birlikte tavada pişirin. Yumurtayı krema, tuz ve karabiberle birlikte çırpın. Makarnaya fasulye ve jambonu ekleyin. Malzemeleri fırın kabına koyun ve üzerine yumurtalı karışımı ekledikten sonra üzerini kaşarla kaplayın. 15 dakika pişirin.  

Pirinç ve mantarlı güveç

Pirinç ve mantarlı güveç

Malzemeler: Yarım kilo pirinç, 2 yumurta, 250 gr. kaşar, yarım kilo mantar, 2 soğan, tuz ve karabiber Hazırlanışı: Pirinci tuzlu suda pişirin. Soğanları ve mantarı küp küp doğrayın. Önce soğanı sonra da mantarları kavurun. Rendelenmiş kaşarın yarısını pirince ekleyin. Fırın kabını yağlayın, peynirle karıştırdığınız pirinci kaba yerleştirin. Üzerine mantarlı karışımı koyup en üste de pirincin geri kalanını ekleyin. Kalan peynir rendesini üstüne kaplamak için kullanın ve birkaç mantarla süsleyin. 15 dakika pişirin.  

Sebzeli tavuklu güveç

Sebzeli tavuklu güveç

Malzemeler: 350 gr. tavuk bonfile, 1 soğan, 1 kırmızı dolmalık biber, 2 kereviz sapı, 150 ml süt, 100 gr. Kaşar peyniri, 1 yumurta, tuz ve karabiber Hazırlanışı: Tavuğu tuzlu suda haşlayın. Soğuduktan sonra küp küp doğrayın. Geri kalan sebzeleri de doğradıktan sonra soğandan başlayarak, biber ve kereviz saplarını zeytinyağında kavurun. Tavuğu sebzelerle karıştırıp güveç kabına alın. Yumurta, süt ve rendelenmiş peyniri karıştırıp tavuğun üstüne dökün. Üzerine biraz daha rendelenmiş peynir serpip fırında 15 dakika pişirin.  

Kıymalı patatesli güveç

Kıymalı patatesli güveç

Malzemeler: 500 gr kıyma, 1 kg patates, 1 yumurta, 250 ml süt, 100 gr tereyağı, 1 soğan,  50 gr kaşar, tuz, karabiber Hazırlanışı: Tuzlu suda haşladığınız patateslerin içine tereyağını ekleyin ve ezin. Isıttığınız sütü de bu karışıma ekleyin ve homojen olana kadar karıştırın. Küp küp doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun, kıymayı ekleyin. Kıyma piştikten sonra büyük bir kaseye alın ve içine tuz ve karabiber ekleyin. Kıyma soğuduktan sonra içine yumurtayı kırın ve karıştırın. Fırın kabını yağladıktan sonra kıymayı içine koyun, üzerine ezdiğiniz patatesleri kaşıkla bastırarak yayın. 15 dakika fırınladıktan sonra çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.