Gündem Yaraladığı arkadaşını bavul içinde sokağa bıraktı

Yaraladığı arkadaşını bavul içinde sokağa bıraktı

Paylaş
Yaraladığı arkadaşını bavul içinde sokağa bıraktı

Yaraladığı arkadaşını bavul içinde sokağa bıraktı

İstanbul Kocamustafapaşa’da bir bavul içinde ağır yaralı olarak sokağa bırakılan İran uyruklu Seyed Hosein Vafabaskhsh (27) hayatını kaybetti. Polis cinayeti işlediği ileri sürülen Seyed Hosein Vafabaskhsh'ın arkadaşı Jamal Pourjafarbıazar'ı (45) memleketi İran’a kaçmaya çalışırken sınırda yakaladı. Zanlı, cinayetle ilgili konuşmadı.

Haberin Devamı

Bir taksi şoförü, 28 Mayıs 2010'da polisi arayarak elindeki bir bavulla dolaşan bir kişinin, bir taksi çevirdikten sonra bavulu yol ortasına terk edip kaçtığını söyledi. Olay yerine giden polis ekipleri bavulu açtıklarında ağır yaralı bir kişiyle karşılaştı. Başına sert bir cisimle vurularak ağır yaralanan kişinin bavula konulduğu ve bavulun boşluklarına poşetler yerleştirildiği görüldü.

Hemen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralı, yapılan müdahalelere rağmen 10 saat sonra hayatını kaybetti. Üzerinde 5 bin dolar bulunan kişinin kimliği belirlenemedi.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri ölen kişinin fotoğrafını çekerek özellikle Aksaray bölgesindeki tüm otellerde aramaya başladı. Uzun süren çalışmanın ardından bir otel görevlisi fotoğraftaki kişinin otelde kalan İranlı Seyed Hosein Vafabaskhsh olduğunu söyledi. Cinayetten 4 gün önce otele gelen Seyed Hosein Vafabaskhsh’ın oda arkadaşının da ortadan kaybolduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Polis katil zanlısı olarak aramaya başladığı oda arkadaşı Jamal Pourjafarbıazar’ı Ağrı, Gürbulak sınır kapısında pazar günü akşamı gözaltına aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Jamal Paurjafarbıazar, esrarengiz cinayetle ilgili polise bilgi vermedi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde “Susma” hakkını kullanan Jamal Pourjafarbıazar tutuklanarak cezaevine konuldu.

Polis olaydaki soru işaretlerini kaldırmak için çalışmaları sürdürüyor. İki İranlı'nın hangi amaçla Türkiye’ye geldikleri, neden kavga ettikleri ve cinayetin neden işlendiği sorularının cevabını arıyor.

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)