Gündem Yaralı asker: Ölü numarası yaparak kurtulduk

Yaralı asker: Ölü numarası yaparak kurtulduk

Paylaş
Yaralı asker: Ölü numarası yaparak kurtulduk

Yaralı asker: Ölü numarası yaparak kurtulduk

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ne bağlı Hantepe mevkiinde geçen ay 7 askerin şehit düştüğü terörist saldırısından yaralı olarak kurtulan Fatih Davranoğlu dün Bursa’ya geldi. Atılan el bombası ile yaralandığını belirten Davranoğlu, teröristlerin elinden ölü numarası yaparak kurtulduklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Hakkari Çukurca’da geçen temmuz ayında PKK’lı teröristlerce 7 askerin şehit edildiği silahlı çatışmadan yaralı olarak kurtulan Fatih Davranoğlu, Van Asker Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından dün gece Bursa’ya geldi. Ailesi ile hasret gideren Fatih Davranoğlu, olay gecesini anlattı.

Aynı saldırıda Bursalı olan arkadaşı Piyade Onbaşı Hakan Yutkun’un şehit düştüğünü anlatan Fatih Davranoğlu şöyle konuştu:

“Havancı arkadaşımız o gün yalnızdı. Şehit olan üsteğmenimiz, yalnız kalmasın diye beni onun yanına yollamıştı. Daha sonra çatışma başladı. Hakan yukarıya çıkmıştı. Mevziye atılan el bombasıyla yaralandık. Ben mevziye girdim. Başka iki arkadaşım da yanıma geldi. Birinin durumu ağır değildi. Ancak yürüyemeyecek kadar yaralıydı. Arkamızdan tekrar kurşun sıktılar. Ölü numarası yaptık, yanımıza gelmediler. Neler konuştuklarını anlayamadım. Kürtçe konuşuyorlardı. O anda arkadaşlara sessiz olmalarını söyledim. Mevzide muşamba vardı, hareket ettikçe ses çıkarıyordu. Hareket etmemelerini söyledim ve susturmaya çalıştım.”

Haberin Devamı

Saldırı sonrası bacaklarındaki yaralar nedeniyle hastanede yatarken psikolojik tedavi gördüğünü de kaydeden Davranoğlu, 2 ay hava değişimi aldığını belirtti.

ERTUĞRUL SAĞLAM FORMA GÖNDERMİŞ

Tedavi gördüğü hastanede Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve futbolcu Sercan Yıldırım’ın kendisini arayarak moral verdiğini ve imzalı forma gönderdiklerini belirten Fatih Davranoğlu, “Şu an en büyük dileğim Bursaspor tesislerine giderek futbolcularla ve yeni transferlerle görüşebilmek” diye konuştu.

"ALLAH ŞEHİT ANNELERİNE SABIR VERSİN"

Oğlunun iğnelerle ayakta durduğunu söyleyen anne Ayşe Davranoğlu da, “Allah’ıma şükürler olsun yavrumu bana bağışladı. Bütün şehit annelerine Allah sabır versin. Haberleri duyunca şok oldum. Oğlumun da şehit olduğunu sandım. Ama beni arayıp iyi olduğunu söyledi. Hemen kalktım gittim oğlumun yanına” dedi.

Selahattin BUDAKOĞLU- Serhat TEZCAN/BURSA, (DHA)