Yaşam Yaralı köpeği 2 ay sokak sokak aradı

Yaralı köpeği 2 ay sokak sokak aradı

Paylaş
Yaralı köpeği 2 ay sokak sokak aradı

Yasemin Demirpek hayvansever çocuklar tarafından boynuna bağlanan ip nedeniyle yaralanan yavru sokak köpeğini bulmak için 2 ay sokak sokak dolaştı

Henüz yavruyken boynuna bağlanan ip nedeniyle boğazında ağır yaralar oluşan bir köpeğin, sokaklarda dolaştığını öğrenen Yasemin Demirpek, köpeği kurtarmak için harekete geçti.

Haberin Devamı

Başı boş dolaşan yaralı köpeği bulmak için Ayvalık ve Gömeç ilçelerinde yaklaşık 2 ay sokak sokak dolaşan Demirpek, ilçe esnafı ve vatandaşların da yardımıyla hayvana ulaşmayı başardı.

Bulduğunda boynundan çok ciddi şekilde yaralanmış, kafasını kaldırmakta zorlanan yaralı köpeği, Ayvalık’ta bir veteriner hekime götüren Yasemin Demirpek, burada yaptırdığı ilk tedavinin ardından Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne getirdi.

'ONU BÖYLE BIRAKAMAZDIM'

Köpeği bulduğunda durumunun çok ciddi olduğunu ifade eden Demirpek, "Onu ilk bulduğumda boynunda hala ip vardı. Ayvalık’taki veteriner hekim, köpeğin henüz yavru iken boynuna bağlanan naylon iplerin, köpek büyüdükçe ona zarar verdiğini, boynunu adeta kestiğini söyledi. Ben de onu o halde sokağa bırakamazdım. Yaralı köpeği, daha önceden bildiğim Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne getirmeye karar verdim" dedi.

Haberin Devamı

Demirpek, köpeğin zorlu bir tedavi sürecinden geçeceğini bir daha sokaklarda yaşamasını istemediğini söyledi.

Demirpek, "Merkeze gelir gelmez uzman personel tarafından kontrol edilen köpeğin boynunda uzun süre önce oluştuğu tespit edilen enfekte bir kesik yarası olduğu belirlendi. Oldukça derine inen yara nedeniyle bölgedeki damarlar ve sinirlerin de risk altında olduğu ve tam zamanında merkeze ulaştığımızı söylediler. Yapılan tetkiklerin ardından uzun ve zahmetli bir tedavi sürecine ihtiyacı olan köpek, merkezde tedavi altına alındı" diye konuştu.

DHA