Yaşam Yaralı yavru baykuş tedavi edilip doğaya bırakılacak

Yaralı yavru baykuş tedavi edilip doğaya bırakılacak

Paylaş
Yaralı yavru baykuş tedavi edilip doğaya bırakılacak

İstanbul’da bir bahçede vatandaşlarca bulunan yaralı yavru baykuş, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesindeki tedavisinin ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı ekiplerince doğaya bırakılacak


İstanbul’da bir bahçede vatandaşlarca bulunup özel bir kliniğe götürülen, buradan da Orman ve Su İşleri Bakanlığı ekiplerince teslim alınarak tedavisi başlatılan yaralı yavru baykuş doğaya salınacak.

Tedavisi İstanbul Üniversitesi'nde tamamlanacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 24 Mart 2017’de Orman ve Su İşleri 1.Bölge Müdürlüğüne bağlı "Yaban Hayatı"ekiplerine, vatandaşlar tarafından bir bahçede bulunan yaralı yavru baykuşun özel
bir veteriner kliniğine getirildiği bilgisi verildi. Acil bakım ve beslenme ihtiyacı bulunduğu tespitinin ardından yaralı baykuş Bakanlık ekiplerince tutanakla alınarak tedavisi ve bakımı tamamlanmak üzere İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine getirildi.

Buradaki tedavisinin ardından Orman ve Su İşleri 1.Bölge Müdürlüğü tarafından teslim alınacak yavru baykuş Bakanlık ekiplerince doğaya salınacak. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na göre yaban hayvanlarının tedavisi ve gözetimi Orman ve Su İşleri Bakanlığı sorumluluğunda bulunuyor.

Haberin Devamı