Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yararı öyle çok ki
HABERİ PAYLAŞ

Yararı öyle çok ki

Haberin Devamı

Hormonal dengesizlik, depresyon ya da bazı ilaçlar erkekte isteksizliğe neden olabilir. Erkekte cinsel isteğin sürdürülmesini sağlayan hormon testosteron. Bu hormon öyle çok işe yarıyor ki... Sayesinde kemikler güçleniyor, cinsel istek ve meni üretimi artıyor.

SORU: Penisimde yara var

30 yaşında, 8 yıllık evliyim. 2 haftadır penisimde yara var. Doktora gidemiyorum. Kanama yok ama sürekli kabuk tutuyor. Ne yapayım?

CEVAP

Penisteki bir yara basit bir cilt rahatsızlığından, cinsel yol ile bulaşan bir hastalıktan veya penisi ilgilendiren çok daha ciddi sorunlardan kaynaklanabilir. En kısa zamanda önce bir dermatoloji uzmanına daha sonra gerekiyorsa üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

SORU: Cinselliğe karşı hiç isteğim yok

35 yaşındayım. Hareketli bir cinsel yaşamım vardı. Ancak bir süredir cinselliğe karşı istek duymuyorum. Mastürbasyon yapmak gereği bile hissetmiyorum. Acaba nedeni nedir?

CEVAP

Hormonal dengesizlikler, kronik hastalıklar, depresyon ve bazı ilaçlar cinsel isteksizliğe yol açabilir. Cinsel isteğin sürdürülmesi için gerekli olan hormon erkeklik hormonu olarak bilinen testosterondur. Testosteron testislerden ve çok az miktarda da böbreküstü bezlerinden salgılanır. Bu hormon sayesinde vücutta kas kitlesi artar, yağ miktarı azalır, kemik yapı kuvvetlenir, psikolojik durum düzelir, fiziksel aktivite kapasitesi artar, meni üretimi desteklenir, cinsel istek ve güç gelişir.

SORU: İsteksizlik çekiyorum

40 yaşındayım ve 11 yıllk evliyim. Sorunum cinsel isteksizlik. 1 ay ilişkiye girmesem aklıma gelmiyor. Bir de başladıktan sonra ereksiyon halimi koruyamıyorum. İlaç alınca ereksiyonu sağlayabiliyorum. Acaba vücudumda bir maddenin eksikliği mi var? Şekerimi ölçtürdüm normal çıktı. Testosteron eksikliği olabilir mi? Bunun bir çaresi yok mu? Ne yapmalıyım?

CEVAP

İsteksizlik ve iktidarsızlık farklı konulardır ama başarısızlık ve stres, zaman ile isteksizlik nedeni de olabilir. Cinsel isteksizlik hormonal veya psikolojik nedenlerden kaynaklanabilir. Androloji konusu ile ilgilenen bir üroloji uzmanına başvurunuz.

SORU: Sivilceye benzer bir şeyler var

1 yıl önce bir kadınla cinsel ilişkiye girdim. 3-4 aydır penisimin kenarında sivilceye benzer şeyler çıkmaya başladı. Penisimde yok ama kasığım etrafında var. Acaba ben AIDS mi oldum?

CEVAP

Korunmasız yapılan cinsel ilişki birçok değişik hastalığın geçmesine sebep olabilir. Bunların bazıları ise ciltle ilgili, yani dermatolojiktir. Mutlaka bir üroloji veya dermatoloji uzmanına başvurarak muayene olmalı ve gereken tedaviyi yaptırmalısınız. AIDS olma ihtimalinizi ise çok düşük görüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder