Gündem "Yaratanla irtibata geçmek için yaratılanla irtibatı kesiniz"

"Yaratanla irtibata geçmek için yaratılanla irtibatı kesiniz"

Paylaş
"Yaratanla irtibata geçmek için yaratılanla irtibatı kesiniz"

Cemaatin cep telefonlarını kapatarak camiye girmelerini sağlamak için girişe ilginç yazı asıldı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, cemaatin cep telefonlarını kapatarak namaz kılmaları için cami girişine "Yaratanla İrtibata geçmek için yaratılanla irtibatı kesiniz" şeklinde yazı asıldı.

Haberin Devamı

Yeni mahalle Haşim Benli Bulvarı'nda bulunan Arifağa Camii müezzini Cengiz Bektaş, namaz kılarken çalan cep telefonları engellemek için cami girişine uyarıcı yazının bulunduğu tabelayı astıklarını söyledi. Tabeladaki " Yaratanla İrtibata geçmek için yaratılanla irtibatı kesiniz" yazının cemaat tarafından dikkat çektiğini belirten Bektaş şöyle konuştu:

"Daha önce cami girişine 'Cep telefonunuzu kapatınız' şeklinde yazı asmıştık. Ayrıca cemaate sık sık sözlü olarak telefonlarını kapalı tutmaları için uyarılarda bulunuyorduk. Bunlar pek etkili olmadı. Değişik alternatifler düşündük ve sonucunda böyle bir yazı yazmaya karar verdik. İki anlamı var bu yazının. Bir tanesi cep telefonların kapatılması, diğeri de kişilerin namaza durduğunda Allah'a kesinlikle teslim olmaları hususunda uyarıdır. Bu yazıdan sonra olumlu sonuç aldık. Diğer cami görevlilerine de bu şekilde yazı yazmalarını tavsiye ediyorum."

Haberin Devamı