Yaşam Yaratıcı ruh Paymag'ı yarattı

Yaratıcı ruh Paymag'ı yarattı

Paylaş
Yaratıcı ruh Paymag'ı yarattı

Darwin'in 'doğal seleksiyon' teorisini sosyal medyaya uygulamak mümkün

Zeynep Atikkan ve Aslı Tunç’un ‘Blogtan Al Haberi’ isimli kitabında da bahsettiği gibi orijinal bilgiyi hızlı ve yenilikçi bir biçimle paylaşan bloglar gelecekte güçlenerek yükselecek.

İşte Paymag da geleceğin bloglarından bir tanesi. Paymag’ın kurucusunun adı Hulusi Akbaba. Kendisinin ifadesiyle ‘genç yaşlarında web sektörüne katılmış’ olan 18 yaşındaki Akbaba’nın öyküsü kesinlikle kayda değer.

Hulusi, Türkiye’de sosyal medya ve internet üzerine yazıp çizen blog sayısının neredeyse bir elin parmağını geçmiyor olduğunu fark ediyor ve bir anda aklına gelen ‘Paymag’ ismiyle bir sosyal medya blogu açıyor.

Paymag Nisan 2010’dan beri aktif ve yayına girdiği tarihten 6-7 ay sonra ilk yazarına kavuşmuş. Şimdilerde ise Hulusi Akbaba, Twitter ağı üzerinden yazarlara ulaşıyor veyahut potansiyel yazarlar Hulusi Akbaba ile irtibata geçiyor.

Paymag yazarlarının uyması gereken en önemli kural, orijinal içerik sağlama kuralına sadık kalmaları. Yani bu blogun yazarların yazdıklarının daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olması ve hiçbir yerden ‘kopyala-yapıştır’ olmaması gerekiyor.

Profesyonel tutum ile amatör ruhun yaratıcılığını birleştiren bu sosyal medya blogu, bundan birkaç sene sonra en çok takip edilen sosyal medya blogları arasında yerini alacak gibi görünüyor. Zaten Akbaba, bir kaç yıl içerisinde seminerler, organizasyonlar ve internet kullanıcılarını bir araya getirebilecek buluşmalar düzenlemeyi planladıklarını söyleyerek aslında bunun sinyalini de vermiş oluyor.

Sosyal medya ve internetle ilgili bilgiler için Paymag.net’i ziyaret etmekte fayda var.

Elif Sudagezer / Posta İnternet













Haberin Devamı