Gündem Yarbaya ilk ceza askerden

Yarbaya ilk ceza askerden

Paylaş
Yarbaya ilk ceza askerden

Ergenekon davasında “TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan Yarbay Mustafa Dönmez'e ilk ceza askeri yargıdan geldi

ORDUDAN ATILDI

Haberin Devamı

Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Ankara Zir Vadisi’ndeki kazılarda ve Sapanca’daki evinde çok sayıda mühimmat ele geçirilen Dönmez’i, “askeri malzemeyi kışla dışına çıkararak gizlemek” suçundan 4 yıl hapse mahkum etti. Mahkeme, Dönmez’in Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) çıkarılmasına da karar verdi.

GÖNÜL İLİŞKİSİNDE ŞANTAJ

Mahkeme Başkanı Hakim Binbaşı Cemil Çelik, 2005’te gönül ilişkisi yaşadığı belirtilen tanık Jandarma Astsubay Zeynep Kosova Avcı’ya şantaj yaptığı gerekçesiyle de Yarbay Dönmez hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Askeri mahkeme heyeti, kararı oybirliğiyle aldı.

AVUKATTAN ŞOK İDDİA

Yarbay Dönmez’in avukatı Gülten Güven ise kararın açıklanmasının ardından gazetecilere şunları söyledi: Zir Vadisi’ndeki kazılardan bir gün önce 25-30 polisin kazı alanına girdiğini gösteren, plaka numaralarına kadar alınan kamera görüntüleri var. Ancak bu görüntü ve rapor Jandarma Genel Komutanlığı’nda hangi makamda tutuluyor bulmaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı