Türkiye (Son Dakika) Yardım kolileriyle 'zehir' ticareti

Yardım kolileriyle 'zehir' ticareti

Paylaş
Yardım kolileriyle 'zehir' ticareti

Bu yıl içerisinde yaklaşık 1 ton esrarın yakalandığı operasyonlarda uyuşturucunun yardım kolilerinde, üzüm sandığında ve bebek kundaklarında gizlendiği ortaya çıktı

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, uyuşturucu satıcılarına yönelik yaptığı çalışmaları başarılı şekilde sürdürüyor.

Haberin Devamı

Kentte özellikle sokak satıcılarına yönelik operasyonlarla, uyuşturucu ticareti yapan kişilerin örgütlenmesine fırsat verilmiyor. Sokak satıcılarının yoğunlukta yaşadığı mahalleye 8 ay içinde düzenlenen 5 ayrı operasyonda ise 151 kişi tutuklandı.

Bu yıl içerisinde yaklaşık 1 ton esrarın yakalandığı operasyonlarda, "Çıkınca iki mislini satacağım", "Adam mı öldürdük", "Terörist miyim", "Hırsız mıyız" diyerek kendini savunan zanlılar, polise yakalanmamak için uyuşturucuyu fark edilmeyecek çeşitli yerlerde saklamaya çalışıyor.

YARDIM KOLİSİNDE UYUŞTURUCU

Narkotik ekipleri, yardım kolilerinin içinde uyuşturucu taşınacağı bilgisi üzerine 23 Eylül’de operasyon başlattı. Konya-Adana Ereğli Yolu’nda gece yarısı düzenlenen operasyonda durdurulan kamyonda yapılan aramalarda, üzerinde "Ramazan Yardım Paketi" yazan kolilerin içinde 183 kilo esrar ele geçirildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan ve uyuşturucudan haberleri olmadığını savunan Cengiz A. (49) ve Fesih S. (48) tutuklandı. Polisin, 30 Ekim’de bir otomobilde yaptığı aramada ise üzüm dolu kasaların içinde 3 kilo esrar ele geçirildi.

Gözaltına alınan Abdulaziz Ö. (62) tutuklandı. Operasyonlarda gözaltına alınan kadınların ise uyuşturucu ticaretinde bebeklerini kullandıkları bildirildi. Zanlı kadınların uyuşturucuları bebeklerinin kundaklarında sakladıkları öğrenildi.

AA