Gündem Yardım kömürleri kalitesiz çıktı

Yardım kömürleri kalitesiz çıktı

Paylaş
Yardım kömürleri kalitesiz çıktı

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca yoksul ailelere dağıtılmak üzere gönderilen 300 ton kömür kalitesiz çıktı

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Tunceli'de geçen kış mevsiminde dağıtılan kömür torbalarından toprak çıkmasının ardından bu kez de, yoksul vatandaşlara dağıtılan kömürlerin kalitesiz ve kül oranının fazla olduğu saptandı.

Pülümür'de analizleri yapılan 300 ton kömürün standartların altında olması ve halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle iadesi yapıldı. İlçede 300 aileye bu nedenle kömür yardımı yapılamadı.

Laboratuvar analiz sonuçlarında, dağıtılmak üzüre Pülümür’e gönderilen 300 ton kömürün Isınmadan Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğinin 23'üncü Maddesinde aykırı olduğu ve sınır değerlerini aştığı tespit edildi.

Laboratuvar sonuçları ardından harekete geçen Pülümür Kaymakamı Deniz Pişkin, dağıtılacak kömürün ısınma amaçlı olarak kullanılmasının mümkün olmadığını belirterek kömürleri iade etti.

“KIŞIN BİRAZ ÜŞÜMEYİ ZEHİR SOLUMAYA TERCİH EDERİM”

Kaymakam Pişkin, ilçede kış aylarının çok sert ve uzun geçtiğini vurgularken halkının ve bazı kesimlerin kömürlerin dağıtılması konusunda ısrarlı davrandıklarını ancak bunun kabul edilir bir durum olmadığını söyledi.

Pişkin, “Vatandaşlarımızın bu duruma hazırlıklı olması gerekiyor. Kışın birazcık üşümeyi, zehir solumaya tercih ederim. Bu konudaki tavrım değişmez” dedi.

Ferit DEMİR/TUNCELİ (DHA)