Siyaset Yardım kuyruğunda evet-hayır tartışması
Paylaş
Yardım kuyruğunda evet-hayır tartışması

Balıkesir'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yaptığı gıda yardımı kuyruğunda vatandaşlar arasında evet-hayır tartışması yaşandı

Balıkesir merkeze bağlı Selimiye Köyü'nde oturan yaşlı bir çiftçi, önünde 'Evet' yazılı şapkasıyla 100 lirasını almaya gelince ilgi odağı oldu.

Adını açıklamayan yaşlı adam, gazetecilerin sorusu üzerine referandumda 'Evet' oyu kullanacağını belirtirken, gıda yardımından yararlanan İmdat Coşkun'un tepkisiyle karşılaştı.

Coşkun, "Amca eskiden 150 lira veriyorlardı. Yani zeytin ekmek veriyorlardı. Şimdi zeytin de gitti. Sadece ekmek veriyorlar. Nasıl 'Evet' oyu vereceksin?" diye sordu. Bu para dışında kömür yardımından da faydalanacağını söyleyen yaşlı çiftçi, "Yapılan işler ortada" diyerek sinirli bir şekilde ayrıldı.

"YARDIMI AK PARTİ DEĞİL DEVLET YAPIYOR"

12 Eylül'deki referandumda 'Hayır' oyu vereceğini söyleyen İmdat Coşkun, 100 liralık yardımı AK Parti'nin değil devletin verdiğini söyledi.

Coşkun, "Sırtımızdaki gitti, ayağımızdaki gitti. Zeytin ekmek yiyorduk. Zeytini aldılar elimizden. Suyla kuru ekmeğe kaldık. Başka bir şey yok. 100 liralık yardımı alacağım ama referandumda 'hayır' oyu vereceğim.

Zaten bu parayı onlar değil devletimiz veriyor. Ben sakatım, ameliyatlıyım, evimde de 7 kişiye bakıyorum. Bu parayı almayım da hırsızlık mı yapayım?" diye konuştu.

Bu arada 100 liralık gıda yardımını alan bazı vatandaşların kömür yardımından yararlanmak için de başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Coşkun YAMAN/BALIKESİR (DHA)

Haberin Devamı