Siyaset 'Yardıma el uzatanın yatacak yeri yoktur'
Paylaş
'Yardıma el uzatanın yatacak yeri yoktur'

Kızılay'da konuşan Başbakan Erdoğan isim vermeden Deniz Feneri yolsuzluğuna eleştirip, “Kim olursa olsun yardımlara el uzatanlara asla müsamaha göstermeyiz. Emanete el uzatanın yatacak yeri yoktur” dedi

‘ÇOK BÜYÜK CİNAYET’

Haberin Devamı

Deniz Feneri e.V. derneğinin, Almanya’daki Türklerden fakir fukaraya dağıtmak için topladığı paraları Türkye’de amacı dışında kullandığı ortaya çıkmıştı. Yolsuzluğun Türkiye’deki soruşturmasında AK Parti’ye yakın isimlerin ifadesi alınmıştı. Başbakan Tayyip Erdoğan dün Ankara’da Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Erdoğan isim vermeden Deniz Feneri yolsuzluğunu eleştirdi.

SUÇLAYANA DA KIZDI

Erdoğan, şunları söyledi: Tüyü bitmemiş yetimin hakkına uzanan ellerin karşısında her zaman durduk. Kim olursa olsun, hangi kuruluş, sivil toplum örgütü olursa olsun, yolsuzluk yapana hele hele insanların gönlünden kopararak teslim ettiği yardımlara el uzatanlara asla müsamaha göstermeyiz. Hukukun işletilmesi konusunda en küçük bir tereddütümüz olamaz. Tabii en az yolsuzluk yapanlar kadar, haksız yere ithamlarda bulunanlar, kişi ve kurumları haksız yere itham edenler de büyük bir yanlış yapmış olurlar.

Haberin Devamı

‘O BİR EMANETTİR’

Erdoğan, “Kimi zaman görülen olumsuz örneklerin nasıl sarsıcı bir etki yaptığını, gönüllülüğün, fedakarlığın zedelenmesine sebep olduğunu görüyoruz” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: Milyonlarca insan gönlünden ne kopuyorsa ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için aracılara veriyor. Bir parça ekmeğini, bir lokmasını, muhtaçlarla paylaşmak için veriyor. O bir emanettir, namus kadar, şeref kadar kutsal ve mübarek bir emanettir. O emanete el uzatanın, onu gayesi dışında kullananın, Anadolu deyimiyle yatacak yeri yoktur.