Gündem Yardımlar farklı izdihamlar aynı!

Yardımlar farklı izdihamlar aynı!

Paylaş
Yardımlar farklı izdihamlar aynı!

Ağrı'da bir dernek, 5 bin kişiye gıda paketi ve 100 liralık yardım çeki dağıttı. Dağıtılan yardımı almak için toplananlar, izdihama neden oldu. Şanlıurfa'da da, Şartlı Nakit Transferi kapsamında dağıtılan eğitim ve aşı yardımından yararlanmak isteyenler, ezilme tehlikesi yaşadı

Türkiye'nin iki farklı şehrindeki yardım kampanyaları izdihama neden oldu.

Haberin Devamı

Ağrı Doğubayazıt'ta bir derneğin, 5 bin kişiye gıda paketi ya da 100 liralık yardım çeki yardım yapacağı haberi kısa sürede yayıldı. Toplanan yaklaşık 5 bin kişi, dağıtılan yardımlardan alabilmek için saatlerce kuyrukta bekledi.

Kalabalık yetkililerin sık sık uyarıları sonucu 5’erli gruplar halinde uzun bir kuyruk oluşturdu. Yaklaşık 7 saat süren yardım dağıtımı sırasında havanın sıcak olması nedeniyle vatandaşlar ağaçların gölgesinde oturarak bekledi.

İsteyenlere gıda paketi, isteyene ise 100 liralık yardım çeki verildi.

AZ DAHA EZİLECEKLERDİ

Şanlıurfa Viranşehir’de de çok sayıda kadın, Şartlı Nakil Transferi kapsamında 3 ayda bir dağıtılan eğitim ve aşı yardımını almak için sabah erken saatlerden itibaren Kışla Mahallesi’nde bulunan PTT binası önünde kuyruğa girdi. 30-55 lira arasındaki yardımdan yararlanmak isteyen kadınlar, PTT önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının 40 derece olduğu ilçede, mesainin başlamasıyla birlikte görevliler kadınları gruplar halinde içeri almak istedi. Ancak kapıların açılmasıyla birlikte kadınlar, aynı anda içeriye girmek isteyince izdiham yaşandı. İzdiham sırasında bazı kadınlar ile yanlarında bulunan çocukları ezilme tehlikesi geçirdi.

Görevlilerin engellemekte zorlandığı izdiham sonrası kadınlar, alfabetik sıraya göre gruplar halinde içeri alındı.

Yusuf İBA-Mustafa MERT/ DHA