Siyaset 'Yardımlar PYD'ye gönderiliyor!'
Paylaş
'Yardımlar PYD'ye gönderiliyor!'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bazı BDP'li belediyeler tarafından Suriyeliler adına toplanan yardımların PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'ye gönderildiğini öne sürdü

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kahramanmaraş'ta yardımcısı Remzi Çayır'ın, babasının cenaze törenine katıldıktan sonra Gaziantep'te partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Partililer ile bayramlaşan Destici, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki bazı grupların huzuru bozmak için yeniden harekete geçtiğini belirten Destici, "Türkiye'de bazı gruplar tekrar iç huzurumuzu bozmayla ilgili harekete geçtiler. Sonbaharda tekrar bu hadiselerin başlayacağıyla ilgili bir takım istihbarat bilgilerinin alındığı söyleniyor. Bunun arkasında da batının organizatör olarak buradaki güçleri desteklediği, bir takım marjinal grupları desteklediği söyleniyor.

Eğer batı Türkiye'nin için bu şekilde karıştırmaya devam ederse, Türkiye'nin mutlaka hem Avrupa Birliği'yle hem de başta Amerika olmak üzere diğer batılı müttefikleriyle ilişkilerini gözden geçirmesi gerekir. Avrupa'da 10 binlerin üzerinde PKK terör örgütü üyesi var. On bini bırakın Türkiye'de on tane olsa Almanya veya Fransa'ya karşı eylem yapan terörist olsa acaba Avrupa bize hangi muameleyi yapar, hangi yaptırımları yapar?" dedi.

YARDIMLAR PYD'YE GÖNDERİLİYOR

Konuşmasının devamında Suriye'ye gönderilen yardımlarla ilgili konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BDP'li bazı belediyelerin PYD'ye yardım topladığını öne sürerek, şunları söyledi:

"Suriye meselesi 2 yıldır kanayan yara olarak devam ediyor. 2 sene öncesine baktığımız zaman Suriye'de daha yeni yeni olaylar başlamıştı ve hayatını kaybedenlerin sayısı 100'lerle ifade ediliyordu. O günlerde bizim hükümetimizin açıklaması neydi? 'Suriye bizim iç işlerimiz ve biz gerekirse müdahale ederiz' ama 2 yıl geçti. Şuanda Suriye'de ölenlerin sayısı 100 bini geçti ve Suriye'nin en önemli şehirleri, merkezleri harap oldu.

2 milyondan fazla insan mülteci ve en önemli İslam eserleri yakılıp yıkılıyor. Siyasi olarak da en çok kaybeden ülke Türkiye, ekonomik olarak da en çok kaybeden ülke Türkiye, insani olarak da kaybeden Türkiye, İslami olarak da kaybeden Türkiye. Madem bizim iç işlerimizdi o zaman neyi bekliyorsunuz? Türkiye'den, özellikle belirli bölgelerde BDP'li belediyeler tarafından halktan toplanan yardımlar, Suriye'de zorda kalan insanlara gönderilecek diye toplanıyor. Ama daha sonra PYD, PKK ve Apo bayraklarıyla PYD'ye gönderiliyor. Bizim bu bildiklerimizi herkes biliyor. Ama nedense kimse konuşmuyor."

BBP'li Destici, 2 Türk pilotun Lübnan kaçırılmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti. Konuşmasının ardından Destici, Milliyetçi Hareket Partisi'nden partisine geçenlere rozet takıp, kentten ayrıldı.

Haberin Devamı