Siyaset Yargı reformu turundan yine sonuç çıkmadı
Paylaş
Yargı reformu turundan yine sonuç çıkmadı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile görüştü

ALTERNATİF GETİRİN

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin dün yargı reformuyla ilgili olarak Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile görüştü.

Ergin, yüksek yargı başkanlarına, “Yargı reformunu yapmakta kararlıyız. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararları yargı yoluna kapalı olduğu için Türkiye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde mahkum oldu. AİHM konusunda bizim önerimizi kabul etmiyorsunuz ama alternatif öneri de getirmiyorsunuz” dedi.

MÜSTEŞAR KURULDAN ÇIKMALI

Yargıtay ve Danıştay başkanları ise Ergin’e, ‘Yargı Reformu Strateji Taslağı’ ile ilgili daha önce açıkladıkları görüşün arkasında olduklarını aktardı. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, basına yaptığı açıklamada “Önemli görüş ayrılıklarımız var. Tabii ki son söz yürütmenin ve yasamanındır. HSYK’da Adalet Müsteşarı kesinlikle olmamalıdır. HSYK’nın üye sayısı artırılabilir. Ancak hakim ve savcılar dışında kurula üye alınmamalı. Yargının içinde olamayan kişilerin yargının en üst kurumunda görev yapması bağımsızlığa uygun olmaz” dedi.

Haberin Devamı