Siyaset Yargıtay başkanı bugün emekli oluyor
Paylaş
Yargıtay başkanı bugün emekli oluyor

Yargıtay Başkanı Ali Alkan yaş haddinden dolayı bugün emekli oluyor. Alkan'ın görevinden ayrılması nedeniyle saat 16:00'da Yargıtay konferans salonunda uğurlama töreni yapılacak. Yargıtay, yeni başkanını ise yarın seçecek

Yaş haddinden emekliye ayrılacak Yargıtay Başkanı Ali Alkan için bugün uğurlama töreni düzenlenecek. Alkan’dan boşalacak başkanlık için yarın seçim yapılacak. Seçimde, 3. Ceza Dairesi Başkanı Erdal Gökçen, 20. Hukuk Dairesi Başkanı Feyzi Altınok, 13. Ceza Dairesi Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 6. Ceza Dairesi Üyesi Ali Suat Ertosun ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Ekmekçi yarışacak.

Haberin Devamı

Yargıtay Başkanı seçilebilmek için üye sayısının salt çoğunluğu olan 259 oya ulaşmak gerekiyor. İlk üç turda adaylardan biri yeterli çoğunluğu sağlayamazsa üçüncü turda en çok oyu alan 2 aday dördüncü ve beşinci turda yarışacak. Bu turlarda da sonuç alınmazsa yeniden başa dönülerek turlara devam edilecek.

Ali Alkan’ın özgeçmişi

Alkan, 9 Şubat 1950’de Kızılcahamam’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1973’te mezun olan Alkan, askerliğini Antalya’da yedek subay olarak yaptı.

Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Alkan, sırasıyla Pervari, Çayıralan, Haymana Hakimliği, Ankara Ticaret Mahkemesi Üyeliği ve Başkanlığı ile Ankara Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Haberin Devamı

Alkan, 1997’de Yargıtay Üyeliğine, 2009’da Yargıtay 13. Hukuk Dairesi Başkanlığı’na seçildi. 7 Mayıs 2012’den bu yana Yargıtay Birinci Başkanlığıgörevini yürüten Alkan, evli ve bir çocuk babası.

AA