Siyaset Yargıtay Başkanı Gerçeker, emekliye ayrıldı
Paylaş
Yargıtay Başkanı Gerçeker, emekliye ayrıldı

Yaş haddinden emekliye ayrılan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay'da düzenlenen törenle çalışma arkadaşlarına veda etti.

Yargıtayda düzenlenen törende konuşan Yargıtay Başkanvekili İhsan Akçin, Gerçeker’in yorucu, sıkıntılı, zaman zaman da bunaltıcı hukuk yolculuğunda büyük bilgi birikimiyle Türk hukukuna her zaman katkı sağladığını ve Gerçeker’in her zaman saygıyla anılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Hafızalarda saygın bir isim olarak yer etmenin herkese nasip olmayacağını belirten Akçin, Gerçeker’e emeklilik hayatında sağlık ve mutluluk diledi.
Törende konuşan Hasan Gerçeker de çok heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getirdi. 40 yıla yakın meslek hayatında geçmişe baktığı zaman hep güzel anılarla bugünlere geldiğini düşündüğünü ifade eden Gerçeker, meslektaşlarıyla güzel günler geçirdiğini, sıkıntılı günleri hep birlikte aşmaya çalıştıklarını, hep birlik ve beraberlik içinde olduklarını anlattı.

Bugüne kadar üzdüğü arkadaşları varsa onların kendisini affetmesini isteyen Gerçeker, kimseyi bilerek üzmek istemediğini, meslek hayatı boyunca hep sevgi, dostluk ve saygıyı ön planda tuttuğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Gerçeker, çok saygın, onurlu ve büyük sorumluluk isteyen bir meslekleri bulunduğunu ifade ederek, "Geriye baktığım zaman yapmak istediğim, yapamadığım çok şey oldu. Yarın burada seçim olacak. Benim yerime gelecek olan arkadaşımın da bayrağı daha yükseğe taşıyacağına inanıyorum" dedi.

Yargıtaya yeni seçilen üyelere de teşekkür eden Gerçeker, yeni üyelerin de hukuka çok büyük katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

-"YAPAMADIĞIMIZ ÇOK ŞEY OLDU"-

Gerçeker, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yargı bağımsızlığı, temel özgürlüklerin, insan haklarının, insan onurunun, adaletin en büyük teminatıdır. Bizlerin hukuk çalışmalarımız, yasaları uygulamamız yanında en baş görevlerimizden biri de yargı bağımsızlığını her zaman koruyup kollamaktır. Bunu yapacağınızdan hiçbir kuşkum yok. Kuvvetler ayrılığı, hukukun üstünlüğü, hukuk devleti ilkeleri ancak yargı bağımsızlığının olduğu bir yerde mümkün olabilir.

Bugünlere gelmemiz büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yolda yürümekle olmuştur. Özgürlükçü demokrasinin, çoğulcu demokrasinin yerleşmesi, özendiğimiz, gıpta ettiğimiz çağdaş ülkeler seviyesine çıkmamız ve arzu ettiğimiz hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkeleri de yargı bağımsızlığı ile mümkün olabilecektir. Bunların da mücadelesini yapacağınızdan en ufak kuşkumuz yok. Çok sorunlarımız vardı. Elimizden geldiği kadar bunları aşmaya çalıştık. Sizlere iyi bir çalışma ortamı hazırlamaya çalıştık ama yapamadığımız çok şey oldu."

Haberin Devamı

Konuşmasının sonunda eşi, oğlu ve gelinine teşekkür eden Gerçeker’in duygulandığı görüldü.
Törende daha sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Gerçeker’e onur belgesini verdi.

Gerçeker’e çiçek sunmak üzere kürsüye çıkan Yargıtay Başkanvekili Erdal Sanlı da yaptığı konuşmada, Gerçeker’in özgeçmişi okunurken, askerlikle hakimlik stajına başladığı dönem arasındaki bölümün atlandığını, bu dönemde Gerçeker ile Sümerbank Genel Müdürlüğünde birlikte çalıştıklarını anlattı. Sanlı, "O dönemde bir çıtı pıtı kız başkanla buluşur giderdi. Şimdi o çıtı pıtı kız başkanımızın hayat arkadaşı hanımefendidir. İyi ve kötü günde yanında olmuştur. Bu katkılarından dolayı çiçeği hanımefendiye vermek istiyorum" diyerek çiçeği Gerçeker’in eşi Saniye Gerçeker’e verdi.

Törenin ardından Hasan Gerçeker, çalışma arkadaşlarının alkışları arasında karanfillerle Yargıtay’dan uğurlandı.

Haberin Devamı