Gündem Yargıtay, 'sırnaşıklığa' prim vermedi

Yargıtay, 'sırnaşıklığa' prim vermedi

Paylaş
Yargıtay, 'sırnaşıklığa' prim vermedi

Yargıtay, yolda beğendiği bir kızı ısrarla takip edip, elindeki kağıdı genç kıza vererek ''beni bu numaradan ararsın'' diyen sanığa verilen beraat kararını bozdu

Yargıtay, yolda beğendiği bir kızı ısrarla takip edip, elindeki kağıdı genç kıza vererek "beni bu numaradan ararsın" diyen sanığa verilen beraat kararını bozdu. Daire, sanığın "sırnaşıkça hareket"lerde bulanarak cinsel taciz suçunu işlediğine karar verdi.

Haberin Devamı

Bartın’da, evine giden genç bir kızı ısrarla takip eden İsmail C, genç kızın rahatsız olmasına rağmen takibini sürdürdü. Sanık C, yazdığı kağıdı mağdureye verip "beni bu numaradan ararsın" dedi.

Sanıktan rahatsız olan genç kız, şikayetçi olunca İsmail C. hakkında dava açıldı.

Bartın Sulh Ceza Mahkemesi, genç kızı takip ederek, telefon numarası veren sanığın beraatına karar verdi.

Yerel Mahkeme kararının temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 14. Ceza Dairesi’ne geldi.

Daire, yerel mahkemenin kararını oy birliğiyle bozdu.

Daire’nin kararında, genç kızın sanık İsmail C’yi, daha önceden tanımadığı ve iftira atması için bir neden bulunmadığı vurgulanarak, genç kızın aşamalardaki istikrarlı beyanlarının, dinlenilen tanık tarafından da doğrulandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Sanık tarafından mağdureye verilen telefon numarası yazılı kağıt parçasının da dosyada yer aldığı belirtilen kararda, sanığın da suçu işlediğini kabul ettiği ancak başka amaçla yaptığını söylediği de ifade edildi.

Kararda, "tüm bu deliler ve dosya kapsamından, olay günü evine doğru giden kızın arkasından arkadaşıyla birlikte gelip evine kadar ısrarla takip eden ve yazdığı kağıdı mağdureye verip ’beni bu numaradan ararsın’ şeklinde sırnaşıkça hareketlerde bulunan sanığın eyleminin cinsel taciz suçunu oluşturduğu" vurgulandı.

Daire’nin kararında, sanığın eyleminin cinsel taciz suçunu oluşturduğu halde olaydan 2 ay sonra kovuşturma aşamasında temin edildikleri anlaşılan tanıkların oluşa ve dosyaya uygun düşmeyen anlatımlarından hareketle sanığın beraatına karar verilmesinin kanuna aykırı olduğu belirtildi.
Türk Ceza Kanunu’nun "cinsel taciz" suçlarını düzenleyen 105. maddesi, "bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikayeti üzerine, 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası verilmesini" öngörüyor.

Sanık İsmail C, Yargıtay’ın bozma kararının ardından "cinsel taciz" suçlamasıyla yerel mahkemede yeniden yargılanacak.

Aylin Sırıklı Dal - AA