Gündem Yargıtay'a gönderilmeyen dosya

Yargıtay'a gönderilmeyen dosya

Paylaş
Yargıtay'a gönderilmeyen dosya

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın ısrarla istediği İlhan Cihaner'in dosyayı yine Diyarbakır'a gönderdi

Yargıtay’ın Erzincan Başsavccısı İlhan Cihaner’in yargılandığı davada, birleştirme talebiyle ilgili bir karar vermek için istediği dosya yarın yapılacak duruşma öncesi Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nden yine gönderilmedi.

4 DURUŞMADIR GÖNDERİLMİYOR

Dosya böylece dört duruşmada da istenilmesine rağmen gönderilmemiş oldu. Cihaner ve avukatları, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davası ile Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde görevle ilgili davasında yöneltilen suçlamaların aynı olduğunu belirterek iki davanın birleştirilmesini talep etmişti.

Bunun üzerine Yargıtay 11. Ceza Dairesi, bu taleple ilgili karar vermek üzere Erzurum’dan dosyayı istemişti.

Ancak Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi bu talepleri ”Erzurum’da duruşmanın yapılması, dosyanın İstanbul’daki dava ile birleştirilmesi ve birleştirme kararına yapılan itirazı“ gerekçe göstererek Yargıtay’a göndermemişti.

Bunun üzerine Yargıtay 11. Ceza Dairesi, 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında Bakanlığa suç duyurusunda bulunmuştu.

REDDİ HAKİM İSTEĞİ

Cihaner’in Yargıtay’daki davasında, iki hafta önce yapılan duruşmada da dosyanın itiraz için gittiği Diyarbakır’dan geldiğinde derhal Yargıtay’a gönderilmesi kararı çıkmıştı.

Ancak Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi, davada şikayetçi olan Ahmet Demir’in yaptığı ”reddi hakim“ talebini kabul etmediğini, Demir’in bunun üzerine Diyarbakır özel yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’nde itiraz hakkını kullandığı gerekçesiyle dosyayı Diyarbakır’a gönderdi.

KAZAN: MAHKEME SUÇ İŞLİYOR

Cihaner’in avukatı Kazan, Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre şikayetçilerin hakimi ret hakları olmadığını hatırlatarak, “Üstelik mahkeme 10 Mayıs’ta birleştirme kararı vermiş ve dosyadan el çekmiştir.

Sokaktan biri 11 gün sonra heyeti reddetmiş ve sonra itirazda bulunmuş diye dosya asla Diyarbakır’a gönderilemez. Bu bir oyundur. Dosyanın Yargıtay’dan kaçırılması planıdır. Açıkça hukuka aykırıdır ve suçtur.” dedi.

2