Dünya 'Yarı çıplak' kongre üyesi istifa etti

'Yarı çıplak' kongre üyesi istifa etti

Paylaş
'Yarı çıplak' kongre üyesi istifa etti

Twitter'da yayınladığı yarı çıplak fotoğraflarıyla gündeme gelen ABD Kongre Üyesi Anthony Weiner, baskılara dayanamadı ve görevinden istifa etti

ABD'de twitter üzerinden bir kadına müstehcen fotoğraf gönderen Demokrat Parti York milletvekili Anthony Weiner istifa etti.

Haberin Devamı

Son günlerde üzerindeki baskı artan Weiner, istifa kararını, “Görevimin başında kalıp halkım için mücadeleye devam etmek istedim ancak ortaya çıkan durum görevimi sürdürmemi imkansız hale getirdi” sözleriyle açıkladı.

Weiner, twitter'da bir kadına göndermek istediği yarı çıplak fotoğrafları yanlışlıkla tüm takipçileriyle paylaşmıştı.

Weiner, fotoğrafların yayınlanmasının ardından ilk olarak twitter hesabının korsanlar tarafından ele geçirildiğini söylemiş daha sonra da fotoğrafları yanlışlıkla paylaştığını itiraf etmişti.

Başkan Obama da konuyla ilgili tartışmaya katılmış ve "Ben olsam istifa ederdim" açıklamasında bulunmuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un üst düzey yardımcısı Huma Abedin ile geçen yıl temmuz ayında evlenen Weiner, geçen 3 yıl içinde, Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım ağları ve nadiren de telefon üzerinden 6 kadınla uygun olmayan ilişkisi bulunduğunu belirtmişti.

Demokrat Parti’deki liberaller arasında önde gelen isimlerden biri olan Weiner, 2013 seçimlerinde York belediye başkanlığı yarışı için adı geçen politikacılardan biriydi.

Haberin Devamı