Spor Yarı karanlıkta şampiyonluk savaşı

Yarı karanlıkta şampiyonluk savaşı

Paylaş
Yarı karanlıkta şampiyonluk savaşı

Kocaeli amatör liginde mücadele eden Şirinspor'un tesislerinde elektrik yok, gaz lambasıyla tesisleri aydınlatıp, çamaşırları evinde yıkıyorlar

Kocaeli Amatör 2. Küme’de şampiyonluk mücadelesi veren Şirinspor Kulübü, 8 aydır kesik olan elektrikler yüzünden gaz lambasıyla çalışmalarını sürdürüyor. 3 bin 500 liralık elektrik borcu bugün faiziyle birlikte 8 bin liraya dayandı. Adeta yoktan var olmaya çalışan Şirinspor, yetkililerden yardım bekliyor. Geçtiğimiz sezon Derbent Stadı’nda yapılan tadilat çalışmaları nedeniyle semtin takımları; Balaban, Şirinsulhiye, Nusretiye ve Derbent Belediyespor, tadilat çalışmaları bitene kadar antrenmanlarını Şirinspor Stadı’nda gerçekleştirdiler.

FATURA 8 BİN LİRAYA YAKLAŞTI

Haberin Devamı

Bugüne kadar kendi yağında kavrulan Şirinspor, bu takımların gelmesiyle birlikte masrafları da arttı. Biriken elektrik borçları tavana vurdu. Fatura 3 bin 500 liradan 8 liraya yükseldi. Antrenmanlarını Derbent Stadı’nda yapmak zorunda kalan Şirinsporlu futbolcular, sahanın boş vaktini bekleyip, gece 11’e kadar çalışıyorlar.Şu anda 120 tane altyapıda futbolcusu bulunan Şirinspor, elektrikleri yok diye kendi tesislerinden çalışamıyor. 1979 yılında köy muhtarı Hasan Subaşı tarafından gayri federe olarak kurulan Şirinspor Kulübü’nde 1980 yılından beri Hasan Cebeci başkanlığı yürütüyor.

“ÇAMAŞIRLARI EVİMDE YIKIYORUM”

20 yıldır bu kamburu sırtında taşıdığını ifade eden Başkan Cebeci, “Biz, bugüne kadar bu kulübü getirdik ama bu elektrik faturası aylardır ödenmeye ödenmeye borç tavana vurdu. Bu zamana kadar bu kulübe gelen faturalar ödeniyordu. Spor tesislerinin elektriği kesilemez. Ben takımın çamaşırlarını evimde yıkıyorum. Tesislerde çamaşır makinesi var ama elektrik olmadığı yüzünden kullanamıyoruz. Her maçta en az 3-4 makinelik çamaşır çıkıyor. Onları sabaha kadar evimde yıkıyorum. Sırf bu gençler, spordan uzak olmasın diye.”

“ÇAY BİLE DEMLEYEMİYORUZ”

Haberin Devamı

Başkan Cebeci, 2010 Türkiye’sinde bu manzaranın yakışmadığını ifade ederken, yetkililerden yardım istedi. Bu borcun sadece kendilerinin olmadığını belirten Başkan Cebeci, “Şu anda havalar soğuk. Kaloriferleri çalıştıramıyoruz. Gaz lambası ile yönetim toplantısı yapıyoruz. Bazen düşünüyoruz da acaba biz nerede yaşıyoruz diye. Burası Ahmet’in Mehmet’in yeri değil, burası Şirinsulhiye’nin, devletin malı. Başkaları yüzünden bu hale düştük. Biz bu zamana kadar aciz duruma düşmedik. Ama şu anda çayımızı bile demleyemiyoruz. Yan tarafta bulunan kahvede toplanıyoruz. Oradan çaylarımızı alıp burada toplantı yapıyoruz.” dedi.