Siyaset 'Yarım kollu yasağı sapıklık'
Paylaş
'Yarım kollu yasağı sapıklık'

Okullardaki kıyafet serbestliğine, 'eşitlik' bazında karşı çıkan CHP lideri, 'yarım kollu gömlek yasağı'nı ise 'sapıklık' olarak nitelendirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda kıyafet serbestliği sağlayan yönetmeliğine, 'eşitlik' ilkesiyle karşı çıkarken, kısa kollu gömlek giymenin yasaklanmasına ilişkin de, "Kusura bakmayın ama bu sapıklıkla ancak anlatılabilir. Böyle bir şey olamaz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Her hafta veya her gün yeni bir marka ile çocuğun geldiğini düşünün. Bir de öbür aileyi düşünün. O yaştaki çocuğun psikolojisindeki bozulmanın sorumlusu kim olacak. Yazık günah değil mi o çocuklara. Çocuk üzerinden siyaset yapılır mı? Bunlar doğru değil. Bunlara kesinlikle karşı çıkmamız lazım” dedi.

>> İŞTE YENİ KILIK-KIYAFET YÖNETMELİĞİ


Kılıçdaroğlu, Bursa'da araç koltuğu üreten bir fabrikada işçilerle çay içerek sohbet etti ve işçilerin sorularını yanıtladı.

“Okullarda kıyafet serbestliği” ile ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, eğitim sistemindeki kırılmanın 4+4+4 ile başladığını öne sürdü. Yeni yapılan düzenlemeye dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Çocuk üzerinden siyaset yapılmaz. Kız çocuğu, 'efendim yarım kol gömlek giyerse bu doğru değil, ben bunu yasaklıyorum. Eğer siz, yarım kola, küçük bir çocuk, küçük bir kız çocuğu giydi diye yasak getiriyorsanız kusura bakmayın ama bu sapıklıkla ancak anlatılabilir. Böyle bir şey olamaz. Cumhuriyetin kazanımlarını şimdi tek tek kaybetmeye başladık, o sürece girmeye başladık. Yazıktır, günahtır. Çocuk üzerinden siyaset yapılmaz.Şimdi diyorlar ki; 'önlüğü kaldırıyoruz.' Şimdi bakın tek tip getirilmesinin nedeni bütün çocukların kendilerini eşit hissetmesidir. Kim fakir, kim zengin belli olmaz. Hatta çocukların beslenme çantalarına bile öğretmen müdahale eder, aynı şeyleri getirirler. Varlıklı ailenin çocuğu çantasına çok fazla şeyler koyarak getirmesin diye. Çünkü yandaki çocuğun morali bozulabilir. Bunu kaldırıyorsunuz ne olacak, çocuk görecek. Her hafta veya her gün yeni bir marka ile çocuğun geldiğini düşünün. Bir de öbür aileyi düşünün. O yaştaki çocuğun psikolojisindeki bozulmanın sorumlusu kim olacak. Yazık günah değil mi o çocuklara. Çocuk üzerinden siyaset yapılır mı? Bunlar doğru değil. Bunlara kesinlikle karşı çıkmamız lazım.”

AA

Haberin Devamı