Gündem Yaş günü faciası

Yaş günü faciası

Paylaş
Yaş günü faciası

Üç genç, aralarından birinin doğum günü için motosikletle pasta almaya giderken kamyonet altında kalıp öldü

PASTA ALIP DÖNECEKLERDİ

Dalaman’da oturan Mehmet Ali Öztülü (16), İsmail Başaran (15) ve İlker Çevik (14) üç iyi arkadaştı. Önceki gün Mehmet Ali’nin doğum günüydü.

Üç arkadaş akşam 20.00 sıralarında doğum günü kutlaması için pasta almak istedi. İsmail’in kullandığı motosiklete bindiler.

Havaalanı yolu üzerinde giderlerken üç arkadaşın üzerinde olduğu motosiklete hastane kavşağında Duran Karabulut’un kullandığı kamyonet çarptı.

ÜÇÜNÜN DE KASKI YOKTU

Çarpmanın etkisiyle motosikletten fırlayan ve başlarında kask olmayan üç arkadaş olay yerinde öldü. Yakınlarının anlattığına göre; İsmail motosiklet kullanmayı çok seviyordu.

Ancak yaşı tutmadığı için ehliyet alamıyordu. İsmail’in trafik polisi olan dayısı yeğenini, ehliyetsiz motosiklet kullanmaması konusunda birkaç kez uyarmıştı. Uyarıya rağmen İsmail motosiklet kullanmaya devam etti.

DAYISI DERS VERMEK İSTEDİ

Dayısı ders olsun diye ‘ehliyetsiz motosiklet kullanmak’ suçundan İsmail’e para cezası kesti. Motosikletini de trafikten men etti. İsmail buna rağmen motosiklet kullanmaktan vazgeçmedi.

İsmail, çay ocağında çalışıyordu. İlköğretim 8’inci sınıfta olan arkadaşları Mehmet Ali ve İlker ile her gün bir araya geliyorlardı.

Pastayı alıp dönebilselerdi, çay ocağında Mehmet Ali’nin doğum gününü kutlayacaklardı.

Ercan KAYLI/DHA

2