Gündem YAŞ kararlarındaki 2 ayrıntı

YAŞ kararlarındaki 2 ayrıntı

Paylaş
YAŞ kararlarındaki 2 ayrıntı

Servet Yörük'ün emekliye ayrılmasıyla bir sonraki Genelkurmay Başkanı da büyük ölçüde belli oldu.Orgeneral Hulusi Akar'ın önümüzdeki yıl G.Kurmay Başkanı olması bekleniyor. Öte yandan Türk bayrağının indirildiği komutanlık lağvedildi..

Türk Silahlı Kuvvetleri teamüllerine göre Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, önümüzdeki yıl Genelkurmay Başkanlığı’na terfi etmek için ‘adaylar’ arasındaydı. Ancak Jandarma Genel Komutanı Servet Yörük’ün emekliye ayrılmasıyla birlikte, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, önümüzdeki yıl yapılacak Yüksek Askeri Şura’da belirlenecek yeni Genelkurmay Başkanı için tek aday olarak kaldı.

Haberin Devamı

O KOMUTANLIK LAĞVEDİLDİ

Radikal'in haberine göre Yüksek Askeri Şura kararı ile özellikle PKK ile mücadele döneminde sınır ötesi operasyonların yürütüldüğü komutanlık olan ve direkten Türk bayrağının indirilmesiyle tartışılan Diyarbakır merkezli 2. Hava Kuvvet Komutanlığı lağvedildi. Bu karar ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Eskişehir merkezli 1. Hava Kuvvet Komutanlığı ve Diyarbakır merkezli 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nın tüm faaliyetleri Eskişehir’de yeni kurulan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Savunma Komutanlığı’na devredildi.