Siyaset 'Yaşadıklarımı ülkem kaldırmaz'
Paylaş
'Yaşadıklarımı ülkem kaldırmaz'

'Yaşadıklarımı ülkem kaldırmaz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Uluslar arası Stratejik Araştırmalar Kurumunda, “Değişen Dengeler ve Türkiye'nin Artan Önemi” konulu konferans verdi.

Haberin Devamı

Konuşmasının sonunda soruları yanıtlayan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’ın GATA’ya alınmamasıyla ilgili eleştirilerde bulundu. Eşiyle birlikte 3 yıldır bu konuyu gündeme taşımadığını belirten Erdoğan, ‘Söyleyecek daha çok şey var. Ama ülkem bunları kaldırmaz. Bazı şeyleri söylemek zaman istiyor’ dedi.

YAŞADIKLARIMI ÜLKEM KALDIRMAZ

Türkiye’de muhalefet bu yaklaşımları benimsiyorsa. Bunlara bulaşmış olanlara avukatlık yapan siyaset varsa. Bu düşündürücüdür. Dün akşam yaşanan olayın farklı bir boyutu var. Bazı şeylerde dürüstlüğün gereğinden bahsediyoruz. Ben eşimin yaşadığı bir olaydan bahsettim.

Ben ve eşim 3 yıldır bu olayı gündeme taşımadık. Ben ülkemde gerilim istemiyorum. Sadece bu değil bir çok şey yaşadık. Ama bunları gereken yerlerle paylaştım. Yaşadıklarımı anlatırsam olmaz çünkü ülkem henüz kaldırmaz. Gerekirse belki siyaseti bıraktıktan sonra yaşadıklarımı kaleme almak suretiyle paylaşırım.

Haberin Devamı

"EŞİMİN GÖZYAŞLARINI GÖRDÜK"

Çok önemli bir sanatçı hasta yatağında. Eşim eşinin arıyor. Sonra “Sizinle dışarıda görüşelim” diye bir cevap geliyor. Bunu neyle izah edeceksiniz. Hangi özgürlük çerçevesinde bunu tanımlayacaksınız. Benim vergisini, parasını vermek suretiyle oluşturmuş olduğumuz bir kurumda başbakanın eşini engelleyemeye çalışıyorsunuz.

Bunu engelleyebilir miydik engellerdik ama Eşimin gözyaşlarını gördük. Peygamber gibi insan denmiş. Bu cehaletten olmuş olabilir. Bir insan bu ,ifadeyi kullanmış olabilir. Eğer sen de inançlıysan bunu kabul edemezsin.

Çünkü peygamberlik zinciri kapanmıştır. Tayyip Erdoğan için bunu söyleyemezsin. Bana bu yakıştırmayı yapan karşısında arkadaşım gerekeni söyledi. Arkadaşlarıma gerekli talimatı verdim ya istifasını alın ya da ihraç edin. Bunun üzerinden rant devşirmeye çalışan basit bir siyasi anlayış.

Hürriyet