Siyaset 'Yasak aşk' iddialarını yalanladı
Paylaş
'Yasak aşk' iddialarını yalanladı

Olay yaratan kitabın ardından, hakkında 'yasak aşk' iddiaları ortaya atılan Hanefi Avcı: Öğretmeni tanıyorum, örgütle ilgili iddialar yalan

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevinden kendi isteğiğle merkeze alınan Hanefi Avcı, Devrimci Karargah Evleri soruşturması kapsamında ifadesi alınan Necdet Kılıç'a ait olduğu gerekçesiyle dinlenen telefonla görüştüğü ileri sürülen edebiyat öğretmeni Kezban K.'yı tanıdığını söyledi.

Avcı, Ergenekon soruşturmasını sonlandırmak amacıyla çeşitli örgütlerden ayrılanlar tarafından kurulduğu düşünülen Devrimci Karargah örgütüyle ilişkisi konusundaki iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

>> AVCI'YA 'YASAK AŞK' İDDİASI

Haberin Devamı

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı yazdığı 'Haliçte Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat' kitabından sonra kendisine iftira atılabileceğini beklediğini söyledi. Halen Gaziantep'te yakınlarının yanında tatilde olan ve DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Hanefi Avcı, 1980 öncesinde THKP-C Kurtuluş örgütü üyesi olan ve Devrimci Karargah soruşturması kapsamında gözaltına alınan Necdet Kılıç'ı tanıdığını belirtti.

Avcı, şunları söyledi: "Böyle iftiralar atılmasını bekliyordum. Kadını tanıdığım doğru, ancak örgüt ile ilgili ilişkim olduğu iddiaları tamamen yalan. Necdet'i tanıdığım için bu örgüt işlerine monte etmek istiyorlar. Yasadışı dinlemelerini mantıklı hale getirmek, mantıklı göstermek için böyle bir yola başvuruyorlar."

Haberin Devamı

"BİRKAÇ GÜN İÇİNDE AÇIKLAMA YAPACAĞIM"

Birkaç gün içinde çıkıp tüm iddiaları yanıtlayacağını ve tüm doğruları açıklayacağını kaydeden Hanefi Avcı, şöyle dedi:

"Doğruları söyleyeceğim. Şimdi yarım yamalak bir şey söylemek istemiyorum. İnkar edeceğim ya da saklayacağım bir şey yok. Örgüt ile ilgili yazılanlar doğru değil. Necdet daha önce örgüt işlerinden yatıp çıkmış birisi. Ama daha sonra bu işlerle ilgili olmamış birisi. Sanırım bu gün adliyeye çıkarılacaklar. Bir adliyeye çıksınlar her şey ortaya çıkacak."

ÖĞRETMEN İSTANBUL'A TAYİN OLDU

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın Edirne'de görev yaptığı sırada ilişkisi olduğu iddia edilen, eşinden boşanan bir çocuk annesi edebiyat öğretmeni Kezban K. Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde görev yaparken, bu öğretim yılında İstanbul'a tayin oldu.

Edirne'de eşinin ailesiyle arası açılmadan önce kayınvalidesi Fatma K.'ya ait eğitim hizmetleri kursunda da görev alan öğremen Kezban K. Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde görevli şube müdürleri ve bazı polislere 'hızlı okuma kursu' verdi. Kezban K., iddiaya göre parasal konularda eşinin ailesiyle anlaşamayınca bankacı olan eşinden boşandı ve kızıyla birlikte yaşamaya başladı.

K. ailesi de Eğitim Hizmetleri Kursu'nu 14 Eylül 2010 tarihinde Nalan Yasul'a devretti.

Lütfü KARAKAŞ/EDİRNE, (DHA)

Haberin Devamı