Magazin 'Yasakladığımızı ispat etsinler'

'Yasakladığımızı ispat etsinler'

Paylaş
'Yasakladığımızı ispat etsinler'

Rock müziği şarkıcısı Efsun'un “Sessiz Olmalıyım” isimli albümünde yer alan iki şarkısının TRT tarafından kışkırtıcı bulunduğu gerekçesiyle sansüre uğradığı iddiası gündeme gelmişti

İddiaya göre Efsun’un töre cinayetini işleyen “Duy Sesimi” ve albümünün isim şarkısı olan “Sessiz Olmalıyım”da yer alan “İçime her önüme geleni almamalıyım” sözleri TRT Denetim Kurulu’na takılmıştı.

Haberin Devamı

Ancak TRT Genel Müdürlüğü yazılı açıklamayla iddiayı yalanladı. Efsun’un TRT’ye gönderilen bütün şarkılarının onaylandığının belirtildiği açıklamada, “Efsun’a ait ‘Sessiz Olmalıyım’ albümü 15 Şubat 2011’de denetlenmiştir.

Albümde yer alan 10 eserin tamamı hem TRT Müzik Dairesi, hem de Yayın Denetleme Dairesi tarafından uygun görülmüştür. TRT kurumunun iki farklı dairesinin uygundur olurunu verdiği Efsun ve Sessiz Olmalıyım CD çalışmasının tüm eserleri ortadayken birilerinin çıkıp kamu kurumu üzerinden ucuz reklam yapması düşündürücüdür.

Bu konuda ortaya atılan iddiayı ispatlamaya davet ediyoruz. Her zaman altını çizerek belirttiğimiz gibi TRT’de yasak olan tek şey yasak sözcüğüdür” cümlelerine yer verdi.

Haberin Devamı