Siyaset Yasaklar açıklandı
Paylaş
Yasaklar açıklandı

Anayasa değişikliğinin halkoyuna sunulacağı 12 Eylül'de uygulanacak seçim yasaklarına ilişkin YSK kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunun 79 ve 80’inci maddelerine göre 12 Eylül 2010 Pazar günü geçerli olacak yasaklar şöyle:

Sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’e kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması; içkili yerlerde, umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi, içilmesi yasak.

Oy verme günü, oy verme süresince bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda sadece yemek verilebilecek.

Sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’e kadar emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 6/f maddesinde sayılan her türlü ateşli, kesici ve delici silahları taşıyamayacak.

Radyolar ve her türlü yayın organının saat 18.00’e kadar halk oylaması ve halk oylaması sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapması yasak.

Saat 18.00 ila 21.00 arasında radyo ve her türlü yayın organında sadece Yüksek Seçim Kurulu’nun halk oylaması ile ilgili olarak vereceği haber ve tebliğler yayınlanabilecek.

Saat 21.00’den sonra bütün yayınlar serbest. Ancak Yüksek Seçim Kurulu gerek görürse saat 21.00’den önce yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek

Haberin Devamı